İspanyol hakemden Fenerbahçe ve koronavirüs itirafı

24.03.2020 - 14:35 | Son Güncellenme: 24.03.2020 - 14:39

İspanyol hakemden Fenerbahçe ve koronavirüs itirafı

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da futbol ve basketbol maçları ertelendi ancak İspanyol hakem Esperanza Mendoza Holgado'dan flaş Türkiye açıklaması geldi. 

İspanyol basketbol hakemi Esperanza Mendoza Holgado, İstanbul'da oynanan Fenerbahçe - Bourges maçının hakemiydi.

12 Mart tarihinde oynanan maçı Fenerbahçe, 84-75 kazanmıştı. O karşılaşmanın hakemliğini yapan İspanyol Esperanza Mendoza Holgado ise günler sonra Türkiye itirafında bulundu.

Mendoza, ''Fenerbahçe maçından önce koronavirüs testi pozitif çıkan bir oyuncunun maçını yönettiğimi öğrendim. Virüsün bana bulaşmasından korktum. Daha da önemlisi virüsü İstanbul'a yaymaktan korktum.'' sözlerini kullandı.

İspanyol hakem, sözlerini şöyle sürdürdü; Virüsü Türkiye'ye yayma düşüncesinden korktuğum için kendimi odaya kitledim. Üstümde büyük bir sorumluluk taşıyormuş gibi hissettim. Geçen hafta amcamı kaybettik. Yaşlı bir insandı... Bu virüs hayatı tamamen etkiliyor. Kimseyle sarılamıyorsun.

Şu anda her şey çok karışık. İnsanlar kurallara uymalı, kimsenin canını tehlikeye atamayız. Benim sağlığım şu anda iyi. Sürekli evdeyim. Çok sıkılıyorum, yapacak bir şey bulamıyorum ama durum bu. Dünya, ciddi bir krizin içinden geçiyor. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler