Valencia milli oyuncunun menajeri ile görüştü! Transfer gerçekleşmedi!

23.12.2023 - 18:44 | Son Güncellenme: 23.12.2023 - 19:56

EuroLeague'in İspanyol temsilcisi Valencia Basket'in Sportif Direktörü Luis Arbalejo yaz aylarında Türk bir yıldızın transferi için menajeri ile görüştüklerini doğruladı.

Valencia milli oyuncunun menajeri ile görüştü! Transfer gerçekleşmedi!

Burak ALACA-AJANSSPOR

Türk Hava Yolları EuroLeague'in İspanyol temsilcisi Valencia Basket'in Sportif Direktörü Luis Arbalejo, Radyospor'daki 6.Adam programına özel açıklamalarda bulundu.

"Bütçemiz EuroLeague ekiplerine kıyasla çok iyi değil"

Bu sezona 18 milyon Euro'ya çıkardıkları bütçelerini değerlendiren Arbalejo "Lokal ligimiz için iyi bir bütçemiz var. Fakat Euroleague ekipleri ile kıyaslayınca pek iyi değil. Belki ASVEL ve ALBA Berlin ile kıyaslanabilir. Bu durum ben ve takımım için oldukça zor. EuroLeague’de de üst düzey deneyimi olan sadece Chris Jones, Brandon Davies ve Semi Ojeleye gibi 3 oyuncuya sahibiz. Euroleague deneyimini ilk kez yaşayan; Nate Reauvers, Boubacar Toure, Kassius Robertson, Daniel Inglis gibi önemli oyuncularımız var. Bir sürü genç İspanyol oyuncumuz var. Sezona EuroLeague’de 8-7’lik iyi bir dereceyle başladık. ACB’de de (İspanya Ligi) iyi bir başlangıç yaptık. Bunu bizden 3-4 kat daha fazla bütçesi olan takımlara karşı başarmak hiç kolay değil. Bir sürü yıldızları ve çok önemli rol oyuncuları var. Kadro açısından bizi zorlayan üç nokta var; İlki bütçe, ikincisi İspanya’daki rekabetin Avrupa’nın kalanından daha yüksek olması, üçüncüsü ise ülkemizde uygulanan %54’lük vergi. Brüt ve net bütçe iki katının üzerine çıkıyor. Ligimizdeki Amerikalı oyuncu kuralı da bizi çok zorluyor." dedi.

"18 takım da sezonun ilerisini görmek istiyor"

Sezonu ligin neresinde bitirmek istediklerine yönelik soruya ise başarılı yönetici "Bunu şu an için bilmiyorum. 18 takım da sezonun ilerisine gitmek istiyor. Tabi ki biz de play-otlara istiyoruz ama bunu konuşmak için erken." yanıtını verdi.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes çift maç haftasından yaralı çıktı
Habere Git

"Fenerbahçe ve Anadolu Efes en iyi takımlardan"

Evlerinde oynadıkları son üç maçta Türk takımlarını ömağlup etmeleri hakkında konuşan Valencia Sportif Direktörü "Türklerin gerçekten harika takımları var. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes… Turnuvadaki en iyi takımlardan ikisi. Her maçın farklı bir hikayesi var asla bilemiyorsunuz.  Organizasyonun başında 7 maç üst üste kazanıp sonrasında 5 maç üst üste kaydedebiliyorsunuz. Türk takımları karşısında şanslıyız ve iyi maçlarımız var. Fakat asla neler olacağını kestiremiyorsunuz. Benim bu istatistikten haberim yoktu." dedi.

İspanyol kulübü milli yıldızın menajeriyle görüştü!

Geçtiğimiz yaz şu anda Chicago Bulls forması giyen milli yıldızımız Onuralp Bitim ile ilgilendikleri iddialarını doğrulayan Arbalejo "Evet beğendiğim bir oyuncuydu. Menajerleri ile görüştüm. Bizim için iyi bir opsiyondu. Onu birkaç yıldır takip ediyorum. Günün sonunda bizim için bir seçenek olmaktan çıktı. Bence o çok iyi bir oyuncu." dedi

Valencia'nın transfer listesinde Süper Lig'den isimler var

Yaz aylarında Tofaş'tan Boubacar Toure'yi transfer eden EuroLeague temsilcisinin yöneticisi Süper Lig'den daha fazla oyuncu izleyip izlemedikleri sorusuna "Türkiye Ligi’nden takip ettiğimiz bir sürü isim var. ACB, Avrupa’nın en iyi yerel ligi. Hemen ardından da Türkiye geliyor. Sadece Anadolu Efes ve Fenerbahçe dışında da harika takımlar var. Bursaspor, Tofaş gibi çok iyi takımlar var tıpkı İtalya ve Fransa’da olduğu gibi. Tabii ki EuroLeague maçlarınızı takip ediyorum. Her hafta bir sürü ismi gözlemliyorum. Bilgisayarımda gelecek sezon için takip ettiğim bir sürü oyuncu var." yanıtını verdi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe için Almanya deplasmanı ev gibi!
Habere Git

"Taraftarımız sosyal medyada çok gergin"

Taraftarlarının basketbolu iyi bildiğine değinen Arbalejo "Tabii ki çok iyi taraftarlarımız var. Çok sadıklar, salonun her zaman en az %90’ı doluyor. Bu şehirde 20 yıldır basketbol var ve sokaktaki taraftarlar basketbolu biliyor. ACB’de çok sayıda maç oynuyoruz, EuroLeague’de de öyle. Gerçekten çok iyi, basketbolu bilen taraftarlarımız var ama özellikle sosyal medyada görüyoruz onlar çok gergin." dedi.

"Gelecek sezon yeni bir salona geçeceğiz"

Gelecek sezonun sonunda yeni salonlarına geçeceklerini duyuran İspanyol spor insanı "Biliyorsun gelecek sezonun sonunda yeni bir salona geçeceğiz. Gerçekten inanılmaz olacak, kesinlikle Avrupa’nın en iyi salonlarından biri olacak. 15.000’den fazla kapasitesi olacak. Şanslıyız ki çok iyi bir başkanımız var. Sadece takıma değil tesislere de önemli yatırımlar yapıyor. Takım bütçemizi her sezon arttırıyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler