İsrail basınından Karzev iddiası: Türkiye’ye dönmeye korkuyor

Aleyna Gürgen
26.06.2024 - 11:48 | Son Güncellenme: 26.06.2024 - 11:54

Başakşehir’in kiralık olarak Maccabi Tel Aviv’e gönderdiği İsrailli Eden Karzev’in Türkiye’ye dönmeye korktuğu ve futbol hayatına Rusya’da devam edebileceği iddia edildi.

İsrail basınından Karzev iddiası: Türkiye’ye dönmeye korkuyor

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sezon İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmaların ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sebebiyle savcılığa ifade veren ve sonrasında Başakşehir’den kiralık olarak ayrılan İsrailli futbolcu Eden Karzev’in Türkiye’ye dönme vakti geldi. Kiralık olarak transfer olduğu Maccabi Tel Aviv ile sözleşmesini tamamlayan 24 yaşındaki futbolcunun, Türkiye’ye gelmekten çekindiği ve bu sebeple futbol hayatına Rusya’da devam etmek istediği iddia edildi.

Tel Aviv’den talep yok

İsrail merkezli internet sitesi Sport5’in haberinde yer alan ifadeye göre, Karzev; Türkiye’ye dönmekten korkuyor ve Maccabi Tel Aviv’in de yeni sözleşme için bir talebi bulunmuyor. Başakşehir’in Rusya’da birkaç kulüple temas halinde olduğu ve 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan futbolcunun satışı için bir ısrarının bulunmadığı, kiralık olarak da anlaşma yapılabileceği öne sürüldü.

Disiplin soruşturması yapmıştı

Ocak ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sebebiyle tepkilerin odağına yerleşen Karzev için o dönemde Başakşehir disiplin soruşturması başlatmıştı. Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kişisel sosyal medya hesabından, ülkemizin hassasiyetlerine ters düşen paylaşım yaparak, kulüp disiplin talimatlarını ihlal eden Eden Karzev hakkında kulübümüzce disiplin soruşturması başlatılmış olup, bu hususta oyuncunun yazılı savunması talep edilmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'dan İsrailli futbolcuya 'geri dön' çağrısı
Habere Git

Jehezkel de ayrıldı

Eden Karzev gibi Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel de Trabzonspor’a karşı attığı golün ardından yaptığı gol sevinci sebebiyle göz altına alınmış ve sonrasında ülkeden ayrılmıştı. Antalyaspor ile sorunlu ayrılan İsrailli, Akdeniz ekibini FIFA’ya şikayet etmiş ve bonservisiyle birlikte tazminat olarak 1 milyon 260 bin Euro talep etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler