Antalyaspor'a İsrail Federasyonu izin verdi, Kosova Federasyonu izin vermedi

Orhan Gülek
13.11.2023 - 22:51 | Son Güncellenme: 13.11.2023 - 23:06

Kosova ile İsrail arasında oynanan Avrupa Şampiyonası Eleme maçında Antalyaspor’dan 3 futbolcu forma giydi. İsrail, mücadeleden iki gün önce Ankaragücü ile oynanan Süper Lig maçında futbolcularının forma giymesine izin verirken, Kosova ise futbolcusunu kampa erken davet etmesi sebebiyle Zymer Bytyqi oynayamadı.

Antalyaspor'a İsrail Federasyonu izin verdi, Kosova Federasyonu izin vermedi

AJANSSPOR - HABER

Avrupa Şampiyonası Eleme maçında Kosova ile İsrail dün akşam karşı karşıya gelirken, Antalyaspor’dan 3 futbolcu sahaya çıktı. İsrail’de Sagiv Jehezkel ile Ramzi Safuri, Kosova’da da Zymer Bytyqi mücadele ederken, 3 futbolcudan 2’si geçtiğimiz hafta Süper Lig’de forma giydi.

Zymer Bytyqi için onay çıkmadı

Antalyaspor’un geçtiğimiz Cuma günü Ankaragücü ile oynanan maçta Sagiv Jehezkel ile Ramzi Safuri’nin forma giymesine İsrail izin verirken, Kosova’dan ise Zymer Bytyqi için onay çıkmadı. UEFA milli takımda forma giyecek futbolcuların kulüpleri tarafından en az 48 saat öncesinden serbest bırakılmasını şart koşmuştu. 

Benayoun ile çözüme ulaştı

Sagiv Jehezkel ve Ramzi Safuri konusunda ısrarcı olan İsrail Milli Takımı’nın Sportif Direktörü Yosi Benayoun ile temas kuran Nuri Şahin, futbolcuları için izin almayı başardı. Liverpool’dan takım arkadaşı olan Benayoun ile uzun süren temasları sonrasında Kosova – İsrail maçından 2 gün önce oynanacak Ankaragücü – Antalyaspor maçında her iki İsrailli futbolcunun da forma giymesi konusunda anlaşma sağlandı.

Ankaragücü maçında her iki futbolcunun da 90 dakika sahada kalmayacağı sözünü veren Nuri Şahin, skorun erken gelmesiyle sözünü tuttu. 29’da farkı ikiye çıkaran golü kaydeden Jehezkel’i devre arasında oyundan alan Nuri Şahin, Ramzi Safuri’yi de 72’de kenara aldı ve yerine Ufuk Akyol’u sahaya sürdü. 

Jehezkel sakatlandı

Kosova – İsrail maçında Antalyaspor’dan Sagiv Jehezkel ilk 11’de sahaya çıkarken, Ramzi Safuri, 72’nci dakikada oyuna dahil oldu, Kosova’da Zymer Bytyqi ise 46’ncı dakikada sahaya girdi. Jehezkel, mücadelenin 22’nci dakikasında sakatlanarak oyunu terk etti. İsrailli futbolcunun İsrail’in oynayacağı İsviçre, Romanya ve Andorra maçlarında forma giyemeyebileceği ifade edildi.

İşte Jehezkel, Safuri ve Bytyqi'nin performansları

Sagiv Jehezkel, Antalyaspor formasıyla bu sezon 7 maça çıkarken, 5 gol ve 2 asist üreterek Adam Buksa ile birlikte takımın en golcü ismi oldu. Ramzi Safuri toplamda 7 maçta 2 asist yaparken, Zymer Bytyqi ise 11 maçta 1 asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler