İngiltere Premier Lig'de İsrail ve Filistin bayraklarına yasak

Akın Ungan
20.10.2023 - 11:58 | Son Güncellenme: 20.10.2023 - 12:06

Premier Lig maçlarına İsrail ve Filistin bayraklarının alınması yasaklandı. Buna karşın çatışmanın kurbanları için saygı duruşunda bulunulacak ve oyuncular siyah kol bandı takacak.

İngiltere Premier Lig'de İsrail ve Filistin bayraklarına yasak

AJANSSPOR HABER

Hamas'ın saldırıları sonrası İsrail'in başlattığı operasyonlarda binlerce masum kişi yaşamını yitirirken; futbol da olaylara seyircisiz kalmadı. Başta dört büyükler olmak üzere ülkemizde kulüpler İsrail'in Gazze'ye saldırılarını sert bir şekilde kınadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Gazze'de hayatını kaybedenler için bu hafta maçlardan önce saygı duruşu yapılmasına karar verdi.

Premier Lig'de İsrail ve Filistin yasağı

Premier Lig'de ise hafta sonu oynanacak maçlarda İsrail ve Filistin bayraklarının açılması yasaklandı. İngiliz futbolu İsrail-Hamas savaşının kurbanlarına duyduğu saygıyı göstermek için oyuncular, teknik heyet ve hakemlerin kollarında siyah bant takmalarını kararlaştırdı. Maçlardan önce de bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. 

Ancak lig yönetimi, kulüplerden sahalara iki taraf bayrağının sokulmamasını ve taraftarların da bayrak açmamalarını istedi. Karar güvenlik uzmanları ve kulüp danışmanlarının görüşmesinin ardından geldi.  

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu: "Kudüs bizim ilk kıblemiz"
Habere Git

Mohamed Salah'tan Gazze çağrısı

Bazı Premier Lig yıldızları da İsrail-Hamas savaşına duyarsız kalmadı. Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah, Gazze'deki saldırıların ve ölümlerin durdurulması çağrısı yaptı. Salah, Gazze'de yiyecek ve su ihtiyacının olduğunu belirterek sınırın açılmasını istedi. Salah, menajeri aracılığıyla Gazze için miktarını açıklamadığı yardımı yaptığını duyurdu.

Solomon'dan hastane saldırısında Hamas iddiası

Tottenham'ın İsrail Milli Takımı'nda oynayan Manor Solomon ise Instagram hesabından Hamas'ı suçlamış ve Gazze Hastanesi'ne saldırıda İsrail'i haksız yere suçladığını iddia etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler