İsrail’den Antalyaspor’a ikinci şikayet tehlikesi!

Orhan Gülek
15.06.2024 - 10:19 | Son Güncellenme: 15.06.2024 - 10:28

FIFA’daki dosya sayısı artan Antalyaspor’a İsrail’den ikinci kötü haber geliyor. Sagiv Jehezkel tarafından şikayet edilen Kırmızı-Beyazlıların, İsrailli futbolcunun eski kulübü Hapoel Beer Sheva’nın da alacaklarını tahsil edemediği için FIFA’nın yolunu tutacağı öne sürüldü.

İsrail’den Antalyaspor’a ikinci şikayet tehlikesi!

AJANSSPOR-HABER

Halen Antalyaspor’un futbolcusu olmasına karşın Ocak ayından bu yana İsrail’de olan ve futbol oynamayan Sagiv Jehezkel, FIFA’ya Kırmızı-Beyazlı kulübe yönelik yaptığı şikayetin sonucunu beklerken, bir kötü haber de İsrailli’nin eski kulübü Hapoel Beer Sheva’dan geldi. İsrail medyasından Sports Walla’nın haberine göre, Sagiv Jehezkel’in bonservisinin halen ödenmemesi sebebiyle Hapoel Beer Sheva, FIFA’nın yolunu tutacak. 

6 aydır ödeme yok

Geçtiğimiz sezon başında 850 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Sagiv Jehezkel için bir ödeme takvimi hazırlanırken, Kırmızı-Beyazlılar bu uygulamayı yerine getirmedi. Antalyaspor’un bugüne kadar 200 bin Euro ödeme yaptığı öne sürülürken, 6 aydır ödeme gelmemesi sebebiyle Hapoel Beer Sheva’nın FIFA yolunu kullanmaya hazırlandığı iddia edildi. 

28 Haziran’ı bekliyor

Ocak ayında İsrail’e gitmesinin ardından Antalyaspor’u FIFA’ya şikayet eden ve 1 milyon 216 bin Euro tazminat ve bonservisini eline almayı talep eden Sagiv Jehezkel hakkındaki kararın Haziran ayının sonuna kadar çıkması bekleniyor. Ynet’te çıkan habere göre, 28 Haziran’a kadar çıkacak kararın ardından Sagiv Jehezkel serbest kalacak ve sonrasında yeni kulübü için imza atabilecek.

Maccabi Tel Aviv ile el sıkıştı

Antalyaspor’u FIFA ‘ya şikayet ederek, sözleşmesinin feshini talep eden Sagiv Jehezkel, yeni takımını buldu. Kariyerine Avrupa’da devam etmek isteyen İsrailli futbolcu, buna karşın ülkesinin ekiplerinden Maccabi Tel Aviv’e şartlı imza atacağı iddia edildi. Maccabi Haifa’nın da ısrarla transfer etmek istemesine rağmen Başkent ekibiyle 3 yıllık anlaşmaya varan Jehezkel’in, 31 Ağustos’a kadar Avrupa’dan bir kulübe transfer olması halinde serbest kalabileceği öne sürüldü. 29 yaşındaki futbolcunun, yıllık 550 bin Euro kazanacağı da ortaya koyulan iddialar arasında yerini aldı.

Senin için hazırladığımız haberler