İsrail'in en ırkçı kulübüne Arap ortak!

05.12.2020 - 14:43 | Son Güncellenme: 05.12.2020 - 14:44

Abu Dabi kraliyet ailesi, İsrail'in aşırı sağcı ve ırkçı taraftarlarıyla ün salmış futbol kulubü Beitar Jerusalem'e 100 milyon dolar yatırım yapıp, yüzde 50 hissesini satın alacak. İşte detaylar...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Arap ülkelerinin eylül ayında başlayan İsrail ile normalleşme süreci devam ediyor. Son olarak, ırkçı hayran kitlesiyle nam salmış Beitar Jerusalem takımının yüzde 50 hissesi, Abu Dabi kraliyet ailesi tarafından satın alınıyor.

İsrail Premier Ligi'nde 21 puanla 4.sırada bulunan Beitar Jerusalem takımı yıl sonunda hissesinin yarısı Araplara devredilecek. Beitar kulubü başkanı Moshe Hogeg ve kulübün CEO'su Moni Brosh ile birlikte BAE Emirlik kraliyetiyle buluşmak için perşembe günü Dubai'ye gitti. Beitar kulüp başkanı Hogeg yıl sonuna kadar bir anlaşmaya varılacağını umuyor.

CNN ile yaptığı röportajda başkan Hogeg "Burası dünyadaki en kutsal yer. Sadece Yahudiler için değil, Müslümanlar ve Hıristiyanlar için de kutsaldır. Bu yüzden BAE şeyhi Hamad bin Khalifa al Nahyan ırkçılıkla mücadele etmek için kulübü satın almak istiyor ve biz de bunun bir parçası olacağız" ifadelerini kullandı.

Antlaşma kabul edilmesi halinde, İsrail ve BAE arasında bugüne kadar imzalanan en önemli spor işbirliği gerçekleşmiş olacak.

Beitar taraftarı: "Bizi satın alamayacaksınız"

Irkçı Beitar takımı taraftarları bu antlaşmanın geçekleşmesini istemiyor. Sosyal medya da yayınladıkları videolarda sık sık Peygamberimiz Hz Muhammed'e ve Araplara hakaret ederken, "Bizi asla satın alamayacaksınız" ifadelerini kullanıyor.

Ülkenin en ırkçı futbol takımı olduklarını söyleyen Beitar taraftarları İsrail'de siyasi olarakta çok güçlü. Son olarak İsrail başbakanı Netanyahu'da sıkı bir Beitar taraftarı olduğu biliniyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler