Süper Lig'deki İstanbul Takımı Sayısı 7 Oldu

Ali Bozkurt
01.05.2022 - 18:34 | Son Güncellenme: 01.05.2022 - 20:58

Gelecek sezon 19 takımla oynanacak olan Süper Lig'deki İstanbul takımı sayısı Ümraniyespor ile 7'ye çıktı. TFF 1. Lig Play-off'undan sonra İstanbullular 8'e de çıkabilir.

Süper Lig'deki İstanbul Takımı Sayısı 7 Oldu

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de şampiyonluğa Trabzonspor ulaştı. Yeni Malatyaspor ve Göztepe de düşmesi kesinleşen iki takım. Bir mucize olmazsa TFF 1. Lig'in yolunu tutacak diğer iki takım da Çaykur Rizespor ile Altay olacak. Gelecek sezon Süper Lig, 19 takımla oynanacak ve her takım bir haftayı 'Bay' geçecek.

Ümraniye ile sayı 7'e yükseldi

Ancak gelecek sezon Süper Lig ilginç bir hal daha alacak! Süper Lig'e 'İstanbul Süper Lig'i desek yeridir. Çünkü ligdeki İstanbul takımı sayısı 6'dan 7'ye yükseldi. Ankaragücü ile birlikte İstanbul temsilcisi Bereket Sigorta Ümraniyespor da Süper Lig bileti aldı. Böylece lige yeni bir İstanbullu daha eklendi.

İstanbullu sayısı 8'e de çıkabilir

Bu sayının 8 olma ihtimali de bulunuyor. Çünkü halihazırda TFF 1. Lig'de play-off potasında iki İstanbul ekibi bulunuyor. Bunlar İstanbulspor ve Eyüpspor. Ki 7 sıradaki Yılport Samsunspor'a 10 puan fark atmış bulunan İstanbulspor'un play-off oynaması neredeyse garanti. Samsun'un 4 puan önünde 6. basamakta olan Eyüpspor da avantajlı konumda. Play-off'tan bir İstanbul takımı daha gelirse, Süper Lig'deki 19 takımın 8'i aynı şehirden olacak.

Başkent dönüyor, İzmir gidiyor

Ankaragücü'nün dönmesiyle başkent yeniden Süper Lig'e dahil olurken. Bu sezon iki takımla temsil edilen İzmir ise gelecek sezon üst ligden mahrum kalacak. Malatya'nın düşmesiyle Doğu Anadolu da Süper Lig'de temsil edilemeyecek.

2022-23 Sezonunda Süper Lig'de Yer Alacak 7 İstanbul Takımı

Beşiktaş
Galatasaray
Fenerbahçe
Medipol Başakşehir
Kasımpaşa
Vavacars Fatih Karagümrük
Bereket Sigorta Ümraniyespor

Senin için hazırladığımız haberler