"İstanbul takımı çıkmasın demek saçmalık"

Cüneyt Muharremoğlu
03.01.2023 - 15:38 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 15:48

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Süper Lig'den TFF 1. Lig'e, transferlerden çalışma şartlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

"İstanbul takımı çıkmasın demek saçmalık"

Nazım Türknas/ Ajansspor

TFF 1. Ligin iddialı ekiplerinden Pendikspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, 1. Lig ve Pendikspor’a dair önemli açıklamalarda bulundu. Yanında çalışan 5 kişinin teknik direktörlük yaptığını belirten Özköylü, "Yanımızda yetişmiş, bizim değer kattığımız ve bizdende bir şeyler kazanmış olan arkadaşlarımız var. Profesyoneller liglerin önemli takımlarının başında olan, bizimle çalışmış değerli genç hocalarımız var. Çok bilinen ve meşhur teknik adamlar var ama yanlarından bir tane adam yetişmiyor. Biz belki o hocaların tırnağı olamayız ama yanımızda 5 tane hoca yetişmiş. Biz başarıları yakalarken, o arkadaşlarımızın da gittikleri camialarda başarılı olması bizim için gurur ve mutluluk verici. Yolları açık olsun” dedi. 

"Yaptığım işin karşılığını almalıyım"

Özköylü, kendisinin hırslı ve iddialı bir insan olduğunu vurgulayarak "Yaptığım işin karşılığını alamayacaksam, benim orada olmamın hiçbir anlamı yok. Ben çalıştığım kulübe, yanımdakilere, oyuncularıma yani kısacası herkese bir şeyler katmak ve kazandırmak isterim. Bu doğrultuda güzel başarılar yaşadık, yaşıyoruz. Ben yeri geliyor liderken, ikinci, üçüncüyken takım bırakıyorum. Çünkü benim bir çizgim var ve o çizgiyi silmeye kalkan olursa ben de orada durmam. İnşallah Pendikspor’da da uzun ve istikrarlı bir dönemimiz olur. Huzurlu ve mutlu çalıştığım kulüplerden bir taneside Pendikspor’dur” diye konuştu.

"TFF 1. Lig her zaman zor"

Özköylü, konuşmasına şöyle devam etti: "Puan tablosuna baktığımızda böyle bir lige kolay demek olmaz. Her sene zor bir lig TFF 1. Lig. Herkes Süper Lig'e çıkmak istiyor ve o şekilde yapılarını kuruyor. Kimse Keçiören’in, Bodrum’un, Pendik’in bu kadar başarılı oynayacağını düşünmüyordu.  yüpspor, Samsunspor, Rizespor gibi takımlar sezon başı ön plandaydı hep ve zaten hedeflerini sezon başında açıkladılar. Biz de elimizden geleni yapıyor ve mücadelemizi veriyoruz."

İlgini Çekebilir
Pendikspor adım adım zirveye!
Habere Git

"Kimse ilk yarıdaki gibi puan toplayamaz"

Ligde ikinci yarıların ilk yarıdan daha zor geçeceğini söyleyen Özköylü, "Burada Sakaryaspor, Manisa FK gibi takımlarda devreye girecektir diye düşünüyorum. Ha keza küme düşme hattındaki kulüplerde farklı çalışmalar yapıyorlar. Kimse ilk devredeki kadar puan toplayamayacak diye düşünüyorum. Çünkü artık herkesin temposu ve mücadele gücü çok artıyor. Üst sıradaki takımlardan hangisi daha az puan kaybı yaşarsa, o takım başarıya ulaşacaktır bence” dedi.

"İstanbul takımı çıkmasın demek saçmalık"

Pendikspor Teknik Direktörü şöyle konuştu: "Burası A.Ş olan bir kulüp. Eyüpspor da aynı şekilde. Buralara ciddi yatırım yapılıyor. Altyapısından üst yapısına kadar büyük çalışmalar yapılıyor. Tesislerinden, stadyumuna kadar 100-150 milyon TL gibi çok büyük rakamlar harcanıyor ve bunları Pendikspor A.Ş yönetim kurulu kendi imkânlarıyla yapıyor. Bu kadar doğru yatırımlar yapan bir kulübün Süper Lig’e çıkmamasını istemek cidden saçmalıktır.”

"2 yıldır alacağım var"

Pendikspor’da maaşını günüde aldığını vurgulayan Özköylü, "Neden başka takımlarda sıkıntı yaşadım? Bu tarz kulüpler her zaman en üstte olmalı. Niye o zaman şimdi Eskişehirspor veya Bursaspor bu durumda? Anadoludaki pek çok kulübümüz neden sıkıntıdalar? Her şeyden önce doğru bir yönetim olmalı. Herkes önce kendi yönetimini ve şehrini sorgulasın. Pek çok teknik adam ve futbolcunun alacak davaları var. Benim bile 2 senedir mahkemelik olduğum kulüp var, alacaklarım var, sözleşmemi haksızca fesh eden o kulüpten hala alacaklarım var” diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Alacakları için şikayet etti, TFF 1. Lig ekibi transfer yasağı aldı!
Habere Git

"Türk futbolunun gidişatı çok kötü"

“Türk futbolu çok kötüye gidiyor" diyen Özköylü, konuşmasına şöyle devam etti: "Altlara inmeye gerek yok, örneğin yukardaki büyük takımlarımız eski parayla kattrilyonlarca TL borca sahip olmasına rağmen hala inanılmaz transferler yapıyor. Nasıl yapıyorlar anlayabilmiş değilim! Bu paralar ödenir mi? 300 Milyon gelirin var, 500 milyon harcıyorsun. Her sene eksiye gidiyorsun. Bu gidişat çok kötü.”

"Konuşunca sinirli diyorlar"

Süper Lig'de hiç çalışmadığını ya vurgulayan Özköylü, "Pek çok takım kurdum, bıraktım, bıraktırıldım ve o takımlar Süper Lig'e çıktılar. Kayseri Erciyesspor’da şampiyon olduk, orada da farklı gelişmeler oldu, gönderilmek durumunda kaldık. Ben bu konulara girmek istemiyorum çünkü konuşunca Osman Hoca çok sinirli diyorlar. Çok fazla haksızlığa uğratıldık, bu yüzden sinirimiz. Normalde asla sinirli bir yapıya sahip değilim ama haksızlıklar karşısında sakin kalamıyorum” dedi.

Pendikspor 4 transfer yapacak

Pendikspor Teknik Direktörü, ocak ayı transfar dönemi hakkında da konuştu. Özköylü şunları söyledi: "Transfer bizim için çok önemli. Giden oyuncularımız oldu. Şu anda ön bölgeye acil transfer ihtiyacımız var. Orta saha ve kenar bölgelere de takviye yapmamız lazım ve belirttiğim bölgelere toplam 4 transfer yapmamız gerekmekte. 2. devre için rakiplerimiz devamlı transfer yapıp kadrolarını güçlendiriyorlar."

"Eyüpspor'un altyapı tesislerinde antrenman yaptık"

Konuşmasının son bölümünde Özköylü, tesis yetersizliğine değendi. Pendikspor Teknik Direktörü, "Bize haksızlık yapılıyor. Kimsenin bilmediği durumlar var. Tarihinde ilk kez 1. Lig’de oynayan bir takım olarak ilk yarıyı iyi bir noktada ve istenen puanda bitirdik.
Antreman tesislerimiz hazır olmadığı için 3 ay Eyüpspor’un altyapı tesislerinde antrenman yapmak zorunda kaldık. Bu İstanbul trafiğinde günümüzün önemli bir kısmı git gel yollarda geçti. Kısacası çok çeşitli zorluklara rağmen çok iyi bir ilk yarıyı geride bıraktık. İkinci yarı da istediğimiz takviyelerimizi yaparsak, taraftarlarımızı mutlu etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler