İstanbul'a meteor mu düştü? Nereye düştü? Meteor nedir, nasıl oluşur? Gök taşı...

08.11.2021 - 20:19 | Son Güncellenme: 08.11.2021 - 21:02

İstanbul'a meteor düştü haberleri çıkmaya başladı. İşte o görüntüler... İstanbul'a meteor mu düştü, nereye düştü ve hangi ilçeye ve konuma düştü gibi aramalar da sürüyor. İşte meteor hakkında tüm detaylar... Meteor düşme anı video izle...

İstanbul'a meteor mu düştü? Nereye düştü? Meteor nedir, nasıl oluşur? Gök taşı...

İstanbul'a meteor düştü. Video sosyal medyayı salladı! Meteor nedir, nereye düştü ve ne kadar fiyatı vardır gibi aramalar sürüyor. Ayrıca meteor nereye düştü ve konumu nedir? İşte o görüntüler... 

METEOR NEDİR?

 

NASA'nın açıklamasıyla "meteor" ve "meteor düşmesi" terimleri tekrar gündeme geldi. Göktaşları bazen Dünya’nın atmosferine girer. Atmosfere giren göktaşlarına meteor denir. Genellikle kum tanesiyle çakıl taşı arasındaki büyüklüklerde olan meteorlar atmosferde yanar. Göktaşı ya da meteor, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Meteorit düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır. Bu nesne kuyruklu yıldız, asteroit veya meteordur.

METEOR DÜŞMESİ NEDİR?

 

Objeler dünyanın atmosferine girdiği andan itibaren sürtünme, basınç ve diğer kimyasal etkileşimlerin de sonucu olarak ısınmaya ve sonrasında bu ısıyı yaymaya başlar. Böylece meteora dönüşmüş olur ve "ateş topu" oluşturur. Kayan yıldız olarak da bilinir. Astronomlar en parlak olanlara bolit derler.

Gök taşlarının atmosferi aşıp da bıraktığı etkiler kendi aralarında çok çeşitlidir. Jeologlara göre, bolitler krater oluşturabilecek büyüklükte meteoritlerdir. Dünya atmosferine ortalama olarak yılda birkaç bin gök taşı girer. Ancak bunların beş yüz kadarı buharlaşmadan, yere gök taşı olarak düşer.

Senin için hazırladığımız haberler