İstanbul'da Formula 1 coşkusu

04.11.2020 - 10:52 | Son Güncellenme: 04.11.2020 - 10:59

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı sezonun 14. yarışı Turkish Grand Prix'si ile sürecek. Peki İstanbul, Formula 1'e hazır mı, İstanbul'da düzenlenecek Formula 1'de son durum ne? Türkiye Grand Prix'si ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

İstanbul'da Formula 1 coşkusu

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

İstanbul, dünyanın en büyük prestijli spor organizasyonlarından Formula 1 yarışlarına, 9 yıl aradan sonra tekrar ev sahipliği yapacak.

Formula 1 2020 takviminin 14. etabı olan Türkiye Grand Prix'sine kısa bir süre kala, İstanbul'da pek çok yerde Türkiye Grand Prix'si afişi asıldı.

İstanbul Park'ta çalışma

İstanbul Park'ta 13-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde ise hummalı bir çalışma var.

İBB'den destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 9 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’ye dönen ve İstanbul’un tanıtımına önemli bir katkı sunması beklenen Formula 1 Türkiye Grand Prix’sine büyük önem veriyor.

İBB, tesisisin içinde ve dışında bulunan yeşil alanları da bakıma aldı. Çalışma kapsamında pistte peyzajı bulunmayan ya da kötü durumda olan yeşil alanlar yenileniyor.

Turkish Grand Prix seyircisiz

İstanbul Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde gerçekleşecek Formula 1 İstanbul Grand Prix'si ile geçen günlerde açıklamada bulundu.

Açıklamada "İstanbul İl Pandemi Kurulu'nun 'Formula-1 DHL Turkish Grand Prix 2020 yarışının seyircisiz yapılması' yönündeki tavsiye kararı uyarınca İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından söz konusu yarışın seyircisiz yapılmasına karar verilmiştir" dendi.

Birçok ülkede iptal edildi

Koronavirüs nedeniyle üst düzey önlemler altında gerçekleştirilen organizasyonda, bu yıl bir çok yarış iptal edildi.

Amerika, Meksika, Brezilya, Çin, Japonya ve Avustralya bu yıl F1 yarışlarının iptal edildiği ülkelerden bazıları. Avrupa'da son birkaç haftadır süren yarışlar ise seyircisiz yapılıyor.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si 15 Kasım Pazar günü saat 13.10'da başlayacak. Yarıştan 1 gün önce yapılacak sıralama turları ise 15.00-16.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Grand Prix'si hangi kanalda?

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler