Süper Lig'de 3 Yerli Oyuncu Kuralı Değişebilir

03.08.2022 - 08:23 | Son Güncellenme: 03.08.2022 - 13:56

Kulüpler Birliği Vakfı yönetimi, Gençlik ve Spor Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı ile TFF yetkilileri İstanbul'da bir araya geldi. Masada vergilerin yanı sıra yerli oyuncu kuralı da masaya yatırılacak. İşte detaylar...

Süper Lig'de 3 Yerli Oyuncu Kuralı Değişebilir

AJANSSPOR - HABER

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkanları, Cumhurbaşkanlığı'nın Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya geldi. 

Kulüpler ne istiyor?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un başkanlığını yürüttüğü Kulüpler Birliği Vakfı, saat 11.00'de başlayan toplantıda mali sıkıntılar içindeki kulüpler iki bakanlıkta bir takım destekler isteyecek. Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre masadaki talepler şöyle:

-Oyuncu vergilerinde indirim
-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ödemelerinin ötelenmesi
-Genel vergi borçları af
-İddaa gelirlerinden alınan payların artırılması

Yerli kuralı değişebilir

Toplantıda ilk 11'de 3 yerli oyuncu kuralanın da gündeme gelmesi bekleniyor. Kulüpler bu konuda bir esneme talep ediyor. Dolmabahçe'deki toplantıda ortaya çıkan eğilime göre perşembe günü toplanacak olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni bir karar alması muhtemel. TFF, bilindiği üzere 14'ü aşan yabancı oyuncuların da tesciline onay verirken, bunun karşılığında her bir yabancı için 500 bin lira altyapı fon bedeli ödenmesini kararlaştırmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler