3 büyük ilde de maske takmak artık zorunlu

17.06.2020 - 23:12 | Son Güncellenme: 17.06.2020 - 23:12

3 büyük ilde de maske takmak artık zorunlu

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını sonrası maske takmak günlük hayatın bir parçası haline gelmişti. 42 il için getirilen maske takma zorunluluğunun ardından İstanbul, Ankara ve Bursa ile ilgili karar verildi.

Valiliklerden yapılan açıklamalara göre; İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Maske usulüne uygun takılacak

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kamu kurumları ve özel sektör iş yerlerinin kapalı alanları ile toplu ulaşım araçlarında maske takılması zorunluluğu kararlarımıza ilaveten, ilimizde sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burunu kapatacak şekilde, usulüne uygun maske takmasının zorunlu olmasına karar verilmiştir.

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararları alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Bursa ve Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada maskenin doğru kullanımına dikkat çekildi.

Maske takmanın zorunlu olduğu diğer iller

Koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul, Ankara ve Bursa hariç 42 ilde maske kullanımı zorunlu hale getirilmişti.

O iller şu şekilde:

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler