Ümraniyespor, İstanbulspor ve Fatih Karagümrük Maçlarını Nerede Oynayacak?

Akın Ungan
09.06.2022 - 15:33 | Son Güncellenme: 09.06.2022 - 15:58

Yeni sezon Süper Lig'de İstanbul'dan 8 takım yer alacak. Peki Ümraniyespor, İstanbulspor ve Fatih Karagümrük maçlarını nerede, hangi statta oynayacak?

Ümraniyespor, İstanbulspor ve Fatih Karagümrük Maçlarını Nerede Oynayacak?

Gelecek sezonla beraber Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek İstanbul takımlarının sayısı 8'e çıkıyor. Bu takımlar, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Fatih Karagümrük, Ümraniyespor ve İstanbulspor olarak sıralanıyor. Lig'de İstanbul takımlarının sayısı artınca, stat problemi ortaya çıktı.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Kasımpaşa'nın maçlarını oynadığı stat belliyken Fatih Karagümrük, Ümraniyespor ve İstanbulspor'un nerede mücadele edecekleri merak konusu oldu.

Karagümrük geçen sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nı kullanıyordu

TFF 1. Lig'de mücadele ederken Vefa Stadı'nda mücadele eden Fatih Karagümrük, Süper Lig'e yükseldiğinde bu stadın kriterleri karşılaşmadığı gerekçesi ile TFF'den Atatürk Olimpiyat Stadı'nı kiralamış ve iç saha maçlarını burada oynamıştı. Karagümrük'ün yeni sezonda iç saha maçlarını oynayacağı stat henüz belirlenmedi.

Ümraniyespor ve İstanbulspor da Süper Lig kriterlerini karşılamıyor

Spor Toto Süper Lig'e yükselmeye hak kazanan iki takım Ümraniyespor ile İstanbulspor'un da hangi stadı kullanacağı Fatih Karagümrük'te olduğu gibi belirsizliğini koruyor. İki takımın da TFF 1. Lig'de maçlarını oynadığı stat, Süper Lig kriterlerini karşılamıyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı ortak kullanılabilir mi?

Fatih Karagümrük, Ümraniyespor ve İstanbulspor'un hangi statta iç saha maçlarını yapacağı belirsizken, akıllara Atatürk Olimpiyat Stadı'nın iki takım arasında ortaklaşa kullanılması geldi. İtalya'nın dev kulüplerinden Inter ile Milan'ın uzun yıllar boyunca devam ettirdiği sistemin mümkün olduğu görülüyor.

Bir takımın iç saha maçını oynadığı haftada diğer takımın deplasmana gideceği sistem, stat çimlerinin çok iyi korunmasını gerektiriyor. Bu durumda farklı takımların statlarında bir sezon boyunca 18 lig maçı oynanırken, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda her hafta müsabaka olacak ve bu sayı 36'ya çıkacak.

Şampiyonlar Ligi finali Olimpiyat'ta

Öte yandan 2023 yılının Şampiyonlar Ligi finalinin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak olması, stadın iki takım için ortaklaşa kullanılmasına ve her hafta maç oynatılmasına izin çıkmama ihtimalini güçlendiriyor.

Ümraniyespor: "Sezonu stadımızda açmayı planlıyoruz"

Kulüp başkanlarının stat konusundaki düşüncelerini Fanatik derledi. Buna göre Ümraniyespor başkanı Tarık Aksar, "TFF ile görüştük, stadımızı ekip arkadaşlarımızla gezdiler. Kriterler doğrultusunda 7-8 eksiğimiz var. ışıklandırma, çim, basın tribünü gibi... Bu eksikleri hızlı bir şekilde tamamlayıp sezonu stadımızda açmayı planlıyoruz." dedi.

İstanbulspor: "Süper Lig maçlarını stadımızda oynayacağız"

İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu, "Süper Lig maçlarını stadımızda oynayacağız. Koltuk kapasitesini arttırma şansımız yok. Ufak tefek eksiklerimiz var. Bu statta geçmişte yaklaşık 10 Süper Lig maçı oynandı, kupa maçları oynandı. Karagümrük de oynadı. U21, U19, UEFA alt yaş liglerinde maçlar oynandı. Federasyonun beğendiği bir stat." şeklinde konuştu.

Fatih Karagümrük: "Stat için henüz bir mesafe alamadık"

Fatih Karagümrük başkanı Süleyman Hurma, "Stat için henüz bir mesafe alamadık. 1926 kurulan bir kulübün stadının olmaması kabul edilemez... Eğer bunu beceremezsem, kulübü bunu yapacak birilerine bırakırım. Bu konuda çok örseleniyorum. Her gün antrenmanı nerede yapacağımızı düşünüyoruz. Bu şekilde kulübü yönetmek çok zor."

Senin için hazırladığımız haberler