(ÖZET) İstanbulspor - Trabzonspor Maç Sonucu: 0-2

05.08.2022 - 22:07 | Son Güncellenme: 05.08.2022 - 23:28

Spor Toto Süper Lig’in yeni sezon açılış maçında İstanbulspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Bordo-Mavililer 2-0 kazandı. İşte maç özeti ve detaylar...

(ÖZET) İstanbulspor - Trabzonspor Maç Sonucu: 0-2

AJANSSPOR HABER

2022/23 Süper Lig sezonu son şampiyon Trabzonspor ile Lig'e yeni katılan İstanbulspor arasında oynanan karşılaşma ile başladı. Son şampiyon Trabzonspor, kaldığı yerden devam etti ve karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı. İşte maça dair tüm detaylar...

Sezonun ilk golü Kuzey'in Kralı'ndan geldi

Karşılaşmanın 16. dakikada Trabzonspor atağa çıktı ve topu kaleci son anda kornere çeldi. Sol taraftan Visca’nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Cornelius’un kafa vuruşunda top ağlara gitti. Kuzeyin kralı 2022/23 sezonu açılış golünü atmayı başardı.

Köşe vuruşu 3 puanı getirdi

Trabzonspor, ilk yarıda köşe vuruşundan bulduğu golle 1-0 öne geçerken 84. dakikada da gelen köşe vuruşundan gol ile durumu 2-0'a getirdi. Bordo-Mavililer'de Bakasetas'ın köşe vuruşunda arka direkte iyi yükselen Denswill, vurduğu sert kafa şutuyla skoru 2-0'a getirmeyi başardı.

Trabzonlular akın etti

Süper Lig'in ilk maçında son şampiyon Trabzonspor, İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bordo-mavili takımı yaklaşık 10 bin taraftarı destekledi.

2022-23 sezonu başladı!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Süper Lig'in yeni takımı İstanbulspor ile son şampiyon Trabzonspor arasında yapılan maçta hakem Arda Kardeşler'in ilk düdüğü çalmasıyla yeni sezon da resmi olarak start aldı. Karşılaşmanın santrasını bordo-mavili futbolcu Anastasios Bakasetas yaptı. İlk golü Cornelius  atarken ilk asisti de Visca yaptı.

Konser projesi hayata geçti

TFF tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan, maçların festival ve şölen havasında geçmesini hedefleyen proje hayata geçti. İlk olarak İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada düzenlenen konser etkinliğinde Madrigal grubu sahne aldı. Maç öncesi verilen konserde tribünlere müzik ziyafeti sunuldu. Konserlere, önümüzdeki haftalarda Türk müziğinin önemli isimleri ile devam edilecek.

İki takımdan dostluk mesajları

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ilk maçta düdük çalacak hakem üçlüsüne çiçek takdim etti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da birbirlerine çiçek takdim ederken, takımlarına başarılar dilediler.

İstanbulspor - Trabzonspor Maç Özeti

14. dakikada ceza sahası dışında topu alan Trezeguet’in yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Jensen son anda kornere çeldi.
16. dakikada sol taraftan Visca’nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Cornelius’un kafa vuruşunda top ağlara gitti. 0-1
28. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Visca’nın ceza sahası içine yaptığı ortada Larsen’in kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

60. dakikada Topalli’nin sağ taraftan ceza sahası içine ortasında oluşan tehlikeli atağı Trabzonspor savunmasında Hugo son anda uzaklaştırdı.
86. dakikada sağ taraftan Bakasetas’ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Denswil’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2
90+3. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Cornelius’un şutunda top üstten dışarı gitti.

''Gelecek adına daha iyi olacaktır''

Süper Lig'in yeni ekiplerinden İstanbulspor'un oyuncusu Melih Kabasakal, maçtan hemen sonra ''İlk maç olduğu için son şampiyona karşı da zorlandık. Devre arasında konuştuk sonra oyunun kontrolünü aldık. Ancak iki tane duran toptan gol yedik. Gelecek adına daha iyi olacaktır. Arkadaşlarımın ayağına sağlık. Devre arasında Bu kendimiz olamazdık, ikinci yarı iyi oynayacağımıza söz verdik. Pozisyon da yakaladık ama kaçırdık. Şanssız bir gol yedik ve 2-0 geri düşünce maçı bitirdik.'' ifadelerini kullandı.

''Daha iyi olabilirdik...''

Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır, maçtan hemen sonra ''Yeni sezon bütün takımlar hayırlı olsun. Geçen sene çok güzel bir hikaye yazdık. Çok önemliydi. O geride kaldı. Artık önümüzde yeni hedefler var. İlk maçlar hep zor olur ama galip gelmeyi bildik. Daha iyi olabilirdik ama önemli olan kazanmaktı. Sahada iyi durduk ama iyi oyun yoktu. Ağustos ayı çok uzun ve yorucu olacak. İlk defa şampiyon olup play-offtan bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. Kopenhag da iyi takım. Bizden önce ligi açtılar. Bu avantaj olabilir ama biz turu geçmek istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''Gol atmak çok önemliydi''

Son golü sahibi Denswil, ''Gol atmamın üzerinden uzun bir zaman geçmişti. Benden istenen bu değildi ama gol atarak yardımcı oldum. 1-0 iken oyuna dahil oldum. Gol atmak çok önemliydi. Gol attığım için mutluyum. Biz lige geçen hafta başladık. Süper Kupa'yı kazanarak başladık. Lige de kazanarak girmek istiyorduk ve bunu başardık.'' ifadelerini kullandı.

''Bu sene daha zor olacak''

Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Siopis maçtan hemen sonra yaptığı açıklamada bu senenin zor olacağını söyledi. Siopis, ''Bugün en önemli şey 3 puan almaktı. Bunu da yaptık. İlk yarı iyi oynadık, gol pozisyonları yakaladık. İkinci yarı iyi başlayamadık. Çok pozisyon bulamadık ama 2 gol atıp maçı kopardık. Bu sene daha zor olacak. Avrupa maçları var, rakipler de şampiyona karşı oynayacağı için daha konsantre olacaktır. Bütün takım gol yememek için mücadele ettik. Bugün anahtar faktör takım savunmamızdı'' ifadelerini kullandı.

İstanbulspor'un 23 yaşındaki oyuncusu Okan Erdoğan, ''Baştan iyi mücadele ettik, savaştık. İkinci yarı çok iyi top gezdirdik. Pozisyon vardı, atamadık. Çalışmamız lazım. İki tane kornerden gol yedik. Çalışmamız lazım. Baştan maça girmek biraz zordu. Kendimize sonradan güvendik.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler