İstanbulspor'dan Süper Lig için flaş öneri

02.05.2020 - 21:13 | Son Güncellenme: 02.05.2020 - 21:17

İstanbulspor'dan Süper Lig için flaş öneri

İstanbulspor Kulübü, Süper Lig'de 2020-21 sezonunun adı ile ilgili flaş bir öneride bulundu.

TFF 1. Lig'de mücadele eden İstanbulspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'na dikkat çeken bir öneride bulunarak Süper Lig'de 2020-21 sezonuna koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun adının verilmesini istedi. 

İstanbulspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbulspor Kulübü olarak, tüm sağlıkçılarımızın özverisinin temsili haline gelen ‘’Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’’ isminin, 2020-2021 Süper Lig Sezonunun adı olarak kabul edilmesini Türkiye Futbol Federasyonu’ndan talep ediyoruz." denildi.

İstanbulspor'un paylaşımı

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir?

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi.

Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmesinin ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamladı.

Daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesine dönen Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, sonrasında da Profesör unvanını aldı.

Yakın çalışma arkadaşları tarafından "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği ulu bir çınar" olarak nitelendirilen Taşcıoğlu, emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak için görevini sürdürdü.

İstanbul Tıp Fakültesi'nde hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeyi sürdüren Taşcıoğlu, dahiliye alanına da birçok önemli katkıda bulundu.

Bu alana ilişkin birçok yazılı eseri de bulunan Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, 1 Nisan'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler