İstanbul'dan yarısı kadar nüfusuyla ile Sırplar FIBA Dünya Kupası'nda finalde

Burak Alaca
10.09.2023 - 00:36 | Son Güncellenme: 10.09.2023 - 01:17

2023 FIBA Dünya Kupası'na kadrosunda çok önemli eksiklerle gelen Sırbistan zorlu rakiplerini devirerek finale kadar tırmandı ve kupanın kulpundan yakaladı.

İstanbul'dan yarısı kadar nüfusuyla  ile Sırplar FIBA Dünya Kupası'nda finalde

Burak ALACA-AJANSSPOR

Filipinler, Japonya ve Endonezya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIBA Dünya Kupası'nın yarı finalinde turnuvanının güçlü ekiplerinden Kanada'yı 95-86 yenen Sırbistan adını finale yazdırdı ve Amerika Birleşik Devletleri'ni 113-111 mağlup eden Almanya'nın rakibi oldu.

Nüfüsu, İstanbul'un neredeyse yarısı kadar

2023 yılı itibariyle İstanbul'un nüfusu 16.067.031 olarak hesaplanırken, Dünya Kupası finalisti Sırbistan'ın ise toplam nüfusu yalnızca 8,737,371 olarak dikkat çekiyor. Buna karşın salon sporlarında yarattığı ekollerle spor tarihinde kendine yer edinen Balkan ülkesi dünya basketbolundaki yerini tekrardan gözler önüne serdi. 

Önemli yıldızlardan mahrum geldiler

Sırbistan'ın Dünya Kupası kadrosunda başta NBA şampiyonu Denver Nuggets'tan MVP Nikola Jokic ve Anadolu Efes'ten NBA ekibi Oklahoma City Thunder'ın yolunu tutan Vaslije Micic olmak üzere çok önemli eksikler vardı. İşte Sırpların turnuva kadrosunda yer almayan isimler:

-Nikola Jokic (Denver Nuggets)

-Vaslije Micic (Oklahoma City Thunder)

-Nikola Kalinic (Barcelona)

-Boban Marjanovic (Houston Rockets)

-Milos Teodosic (Kızılyıldız)

-Aleksej Pokusevski (Oklahoma City Thunder)

-Nemanja Nedovic (Kızılyıldız)

-Vladimir Lucic (Bayern Münih)

İlgini Çekebilir
FIBA Dünya Kupası'nda ilk finalist Sırbistan
Habere Git

Bogi liderlik etti

Eksik Sırbistan'ın lideri NBA'de Atlanta Hawks forması giyen eski Fenerbahçeli Bogdan Bogdanovic oldu. Sırpların finale uzanan 7 maçlık serüveninde 30 yaşındaki şutör guard; 19.4 sayı, 4.6 asist ortalamaları ile turnuvada MVP performansı gösterdi.

Pesic yönetiminde 21 yıl sonra yine

Bundan tam 21 yıl önce 2002'de Amerika'nın Indianapolis şehrinde düzenlenen FIBA Dünya Kupası'nda şu an Sırbistan Milli Takımı'nı çalışıran koç Svetislav Pesic yönetimindeki Yugoslavya finalde Arjantin'i 84-77 yenerek zirveye çıkmıştı. 74 yaşındaki Svetislav Pesic, Almanya karşısında kariyerinin 2. dünya şampiyonluğu için sahanın kenarında olacak.

Şampiyon bugün belli oluyor

FIBA 2023 Dünya Kupası'nda şampiyon olacak takım bugün Türkiye saati ile 15.40'ta Sırbistan ve Almanya arasında oynanacak maç ile belli olacak. 3.'lük maçında ise saat 11.30'da Amerika ve Kanada karşı karşıya gelecek.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe taraftarı Letonyalı yıldızı istiyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler