FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası, 22 Temmuz'da Başlayacak

İsa Kethüda
19.07.2023 - 17:01 | Son Güncellenme: 19.07.2023 - 17:04

FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası, 22 Temmuz'da başlayacak... Türkiye, B Grubu'nda Polonya, Hırvatistan ve Almanya ile karşılaşacak. İşte detaylar.

FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası, 22 Temmuz'da Başlayacak

Basketbolda FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası, 22-30 Temmuz'da Sırbistan'ın ev sahipliğinde Niş kentinde düzenlenecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan (TBF) yapılan açıklamaya göre, B Grubu'nda yer alan milli takım, 22 Temmuz Cumartesi günü Polonya, 23 Temmuz Pazar günü Hırvatistan ve 24 Temmuz Pazartesi günü de Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Cihad Şahin: "Şampiyonanın en dikkat çekici ekiplerinden biri olacağımıza şüphem yok"

Milli takımın menajeri Cihad Şahin, iddialı takımların yer alacağı organizasyonun hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Takımımızın önemli parçalarından biri olan Emir Arda’nın sakatlığı bizi moral olarak kötü etkilese de şampiyonanın en dikkat çekici ekiplerinden biri olacağımıza şüphem yok. 

"En iyi dereceyi elde etmek istiyoruz"

Potansiyeli yüksek bir takımız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve genç oyuncularımızın gelişiminde önemli bir yeri olan organizasyonda en iyi dereceyi elde etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Yıldırım: "Çok verimli ve güzel bir hazırlık kampı dönemi geçirdik"

Taşıdıkları formayı en iyi şekilde temsil edip başarılı olmak istediklerini belirten 18 Yaş Altı Milli Takım Başantrenörü Ali Yıldırım, "Çok verimli ve güzel bir hazırlık kampı dönemi geçirdik. Kampa katılan tüm sporcular üst düzey bir konsantrasyon ile çok iyi antrenmanlar yaparak çalıştılar. 

"Oyuncularımızın potansiyellerine inanıyoruz"

Oyuncularımızın potansiyellerine inanıyoruz. Birçok güçlü takımın mücadele edeceği organizasyonda her geçen gün oyunumuzu geliştirip en iyi dereceyi elde etmek istiyoruz." dedi.

Özgür Cengiz: "Şimdi esas sınavımız olan Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz"

Uyumlu ve potansiyelli bir ekip olmalarının başarıyı getireceğine inanan kaptan Özgür Cengiz ise "Yoğun bir hazırlık süreci ve Turgut Atakol Turnuvası şampiyonluğundan sonra şimdi esas sınavımız olan Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz. İstediklerimizi sahaya yansıttığımız takdirde başarılı bir sonuçla döneceğimize güvenim sonsuz. Umarım U19'da kazandığımız bronz madalyadan sonra bu şampiyonada da madalyaya ulaşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler