Abdülkadir Parmak ve Trondsen transferinde Giresunspor bir adım önde

Feride Kara
02.01.2022 - 00:39 | Son Güncellenme: 02.01.2022 - 08:13

Trabzonspor'da forma şansı bulamayan Abdülkadir Parmak ve yabancı sayısına takılan Trondsen için Giresunspor ve Rizespor devreye girdi. Giresunspor bir adım önde.

Abdülkadir Parmak ve Trondsen transferinde Giresunspor bir adım önde

Bu sene yükseldiği Süper Lig'in ilk yarısını 22 puanla 14. sırada bitiren Giresunspor ikinci yarıya devre arasında yapacağı transferlerle iddialı girmek istiyor. Giresunspor Trabzonsporda yeterince forma şansı bulamayan Abdülkadir Parmak ve yabancı oyuncu çokluğu ve yapılması muhtemel yabancı transferi nedeniyle kadroya giremeyen  Anders Trondsen için anlaşmaya çok yakın. Çaykur Rizespor'un da talip olduğu iki futbolcunun Giresunspor forması giymesi an meselesi.

Abdülkadir Parmak neden kadro dışı kaldı?

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı geçen sezon oynanan ve 1-1 berabere biten Galatasaray maçında Abdülkadir Parmak'ı oyuna almak istedi. Ancak 28 yaşındaki futbolcu oyuna girmek istemeyince ipler gerildi. Bordo-mavili kulüp  disiplinsiz hareketleri nedeniyle Abdülkadir Parmak'ın kadro dışı bırakıp ve oyuncuya 125 bin TL para cezası vermişti. Ancak sonrasında Parmak affedilip takıma katılmıştı. 

Trondsen sakatlık sorunu yaşadı

Trabzonspor'a Alexander Sörloth'un da tavsiyesiyle transfer edilen Norveçli futbolcu Anders Trondsen 9 Eylül 2020 tarihinde çapraz bağ sakatlığı nedeniyle 2020-21 sezonunu kapatmıştı. Sonrasında Trondsen, 26 Ağustos 2021 tarihinde bu kez kas sakatlığı geçirdi. Yine formasında uzak kaldı. Düzenli forma şansı bulamayan ve yabancı sayısının fazla olmasından dolayı Norveçli oyuncu takımdan ayrılabilir. 

Trabzonspor'un yabancı futbolcuları 

Bordo-mavililerin kadrosundaki yabancı futbolcular: Bakasetas ve Siopis (Yunanistan) Hamsik (Slovakya), Trondsen (Norveç), Koita (Fransa), Cornelius (Danimarka), Edgar le (Portekiz), Denswil (Hollanda), Nwakaeme (Nijerya), Gervinho (Fildişi Sahili) ve Djaniny (Yeşil Burun Adaları), Peres ve Vitor Hugo (Brezilya) bulunuyor. 13 yabancıya sahip Trabzonspor Trondsen'i takımdan göndererek yabancı kadrosunda yer açmak istiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler