İşte Anadolu Efes'in başantrenör adayları! İki isim listede...

Özgür Koç
01.02.2024 - 13:37 | Son Güncellenme: 01.02.2024 - 14:15

Erdem Can ile yollarını ayıran Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi takımı Anadolu Efes'in başantrenör adayları belli oldu. Laciver beyazlılıların gündeminde iki isim var. Detaylar haberimizde...

İşte Anadolu Efes'in başantrenör adayları! İki isim listede...

Burak ALACA - AJANSSPOR

Ergin Ataman'ın görevinden ayrılmasının ardından sezon başında takımın başına getirilen başantrenör Erdem Can ile yollarını ayıran Anadolu Efes'in yeni koç adayları belli oldu. 

Zalgiris yenilgisi ayrılığı getirdi

THY Avrupa Ligi'nde dün akşam Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'a 96-70 yenilen Lacivert Beyazlı takımda, 43 yaşındaki başantrenör Erdem Can ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Sayın Erdem Can ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Kendisine kulübümüze verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyeri için başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Adaylar İtoudis ve Scariolo

Anadolu Efes'in Erdem Can sonrası, başantrenör adayları son olarak Fenerbahçe Beko'yu çalıştıran Yunan çalıştırıcı Dimitris Itoudis ve İspanya Milli Takımı'nın koçu Sergio Scariolo oldu.
 

Son durağı Fenerbahçe oldu

53 yaşındaki Yunan başantrenör Dimitris Itoudis son olarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko'da görev yapmıştı. İki THY Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan tecrübeli çalıştırıcı, 2022 yazında takımın başına geçtiği sarı lacivertli takımda 99 resmi maçta 62 galibiyet, 37 mağlubiyet aldı. 

Dimitris Itoudis, geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi'nde yarı finalde Anadolu Efes'e elenmişti. THY Avrupa Ligi'nde ise play-off'lara kalan sarı-lacivertli ekip, Final Four biletini alamamıştı. 

Kupa kolleksiyoncusu Scariolo

Anadolu Efes'in bir diğer koç adayı Sergio Scariolo, İspanya Milli Takımı başantrenörü görevine devam ediyor. İtalyan çalıştırıcı, Virtus Bologna'dan ise sezonun başlamasına kısa bir süre önce kovulmuştu.

2009-2012 ve 2015'den günümüze olmak üzere iki dönemde İspanya Milli Takmı'nı çalışıtran 62 yaşındaki başantrenör, Matadorlar ile; 2009, 2011, 2015, 2022 Avrupa Şampiyonası ve 2019 Dünya Kupası'nı kazandı. Scariolo yönetiminde İspanya; 2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş, 2016 Rio'da ise bronz madalya kazandı.

Anadolu Efes'te son durum

Anadolu Efes, bu sezon Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'nde 18 maçta 15 galibiyetle liderlik koltuğunda otururken, Avrupa Ligi'nde ise 24. hafta sonunda 15 yenilgi ile sondan 3. sırada yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler