Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu'nda kazanan belli oldu!

İsa Kethüda
21.02.2024 - 18:16 | Son Güncellenme: 21.02.2024 - 18:20

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu'nu Sercan Kavuşan'ın sahibi olduğu Öztekbey kazanmayı başardı...

Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu'nda kazanan belli oldu!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, 4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu'nu Sercan Kavuşan'ın sahibi olduğu Öztekbey kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

21 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen yarış (KV-7/DHT) İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.00'de koşuldu. 4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

Kazanan Öztekbey oldu

2024 yılı Avrasya Ekonomi Zirveleri Koşusu'nu, Sercan Kavuşan'ın sahibi olduğu Öztekbey (Altaha - Kerime / Albatur) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazanma başarısı gösterdi. Karacabey Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Turgut İbiş'in antrenörlüğünü üstlendiği al erkek safkan daha önceki 3 startında olduğu gibi bu koşuda da başarılı bir performans göstererek 4'te 4 yapmış oldu.

Uçankutlutay ikinci bitirdi

Seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne olan yarışın ikincisi Uçankutlutay (Uçarer - Taykutlu / Kutlu Er) olurken, Ak Filozof (Baba Mevlüt - Aysevil / Bilgin) üçüncü, Kralbatur (Uçanbey - Yaprakhanım / Odinhan) dördüncü, Kaşmir Tay (Onurkaan - İzsüren / İzbatur) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Ferhat Tabanca'ya kupasını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar verdi.

Törene Malta önceki Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.

Yarışın galibi Öztekbey için bitiriş derecesi 1.32.60 olurken, farklar 1/2 Boy - 3 Boy - 1/2 Boy - 15 Boy şeklinde neticelendi.

Senin için hazırladığımız haberler