İşte Avrupa futbolunun yeni yıldızı! De Bruyne, Messi ve Ronaldo'yu bile geçti...

13.02.2018 - 14:57 | Son Güncellenme: 13.02.2018 - 14:57

İşte Avrupa futbolunun yeni yıldızı! De Bruyne, Messi ve Ronaldo'yu bile geçti...

Ne Messi, ne Cristiano Ronaldo! Avrupa futboluna damga vuran genç oyuncusu yakaladığı istatistikler ile bir çok dünya yıldızını geride bıraktı.

Manchester City’nin yıldız futbolcusu Kevin De Bruyne, Sergio Agüero’nun 4 golle haftaya damgasını vurduğu Leicester City maçında yaptığı 3 asistle bu alandaki kusursuzluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Forma giydiği 37 maçta 11 gol kaydedip, 18 asist yapan De Bruyne hakkında konuşan Guardiola, "Altın Top'a aday gösterilmek ve ödülü alabilmek için kupalar kazanmanız gerekiyor. Oyun stili olarak kendi pozisyonunda Avrupa'da ondan daha iyisini bulmak mümkün değil" dedi.
Belçikalı futbolcu yaptığı 3 asistle 2012 Ağustos ayından bu yana Avrupa’nın en çok asist yapan futbolcuları sıralamasında da Messi’yi geride bırakarak zirveye kuruldu. De Bruyne, 77 asistle zirvede yer alırken Messi 76 asistle ikinci sırada kaldı. Manchester City'nin hafta sonunda oynadığı Leicester City maçında 3 golün pasını veren De Bruyne, mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, "Her şeyi takımımın şampiyon olması için yapıyorum. Bununla birlikte bireysel bir ödül kazanırsam bu elbette çok hoş olur" ifadelerini kullanmıştı.
Bu sezon ligde 7 gol ve 14 asistlik performans sergileyen Kevin De Bruyne, Ada basınında da ‘Pasın yeni efendisi’ olarak anılmaya başladı.Avrupa’nın en çok asist yapan futbolcuları

Lionel Messi (Barcelona): 76

Fabregas (Chelsea): 65

L.Suarez (Barcelona): 64

Di Maria (PSG): 64

Payet (Marsilya): 62

Mesut Özil (Arsenal): 62

Koke (A.Madrid): 57

C.Ronaldo (R.Madrid): 56

Thomas Müller (B.Münih): 55

(Spor Arena)

Manchester City, Leicester City'yi gol yağmuruna tuttu! Kevin de Bruyne maçta 3 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler