Avrupa Süper Ligi’nin Yeni CEO’su Bernd Reichart Oldu

İsa Kethüda
19.10.2022 - 19:42 | Son Güncellenme: 19.10.2022 - 19:48

Juventus, Barcelona, Real Madrid ve Premier Lig'den dokuz kulübün çabalarıyla oluşturulan Avrupa Süper Ligi'nin yeni CEO'su Bernd Reichart oldu. Detaylar.

Avrupa Süper Ligi’nin Yeni CEO’su Bernd Reichart Oldu

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Avrupa Süper Ligi’nin arkasındaki şirket olan A22 Sports Management, Avrupa Süper Ligi’ne CEO olarak Bernd Reichart’ın göreve getirildiğini açıkladı. Ligin kurulması için Real Madrid başkanı Florentino Perez ve Juventus başkanı Andrea Agnelli’nin öncülük ettiği biliniyor. 

Avrupa Süper Ligi için kararı mahkeme verecek 

Avrupa Süper Ligi’nin kurulabilmesi için UEFA ile Avrupa Adalet Divanı’nda verdiği hukuk mücadelesini kazanması gerekiyor. Karar doğrultusunda UEFA, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin kurulmasına müsaade edecek ya da kararı destekleyen kulüplere cezai yaptırım uygulayabilecek. Mahkemenin birkaç ay içerisinde karar vereceği konuşuluyor. 

Bernd Reichart: “2024-2025 olabilir” 

İngiliz gazetesi Financial Times’a konuşan yeni CEO Reichart, “Avrupa futbolunun mevcut sorunlar konusunda ortak paydada buluşup buluşmayacağını görmek istiyoruz. Avrupa futbolunun paydaşları ile iletişim kurup bu vizyonu öteye götürmek istiyoruz. Taraftarlar bu fikri sevecek. Avrupa futbolunun şu an ve gelecekte oluşacak sorunlarına karşı geniş çapta bir fikir ortaklığı olup olmadığını görmeye çalışıyoruz” dedi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Murat Ilgaz iddialarına yanıt!
Habere Git

Avrupa Süper Ligi ne zaman başlayacak?

Avrupa Süper Ligi’nin ne zaman başlayacağı ile ilgili yöneltilen soruya ise Reichart “2024-2025 sezonu mu? Gayet olası.” yanıtını verdi. 

Kurucu takımların çoğu özür diledi 

İspanyol ekipleri Barcelona, Real Madrid ve İtalyan ekibi Juventus’un geri adım atmadığı Avrupa Süper Ligi projesinde başta 12 kurucu takım bulunuyordu. Bunlar; İspanya’dan Atletico Madrid, İtalya’dan Inter, Milan, İngiltere’den Manchester United, Totthenham Hotspur, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve Liverpool gibi Avrupa’nın köklü kulüpleri olarak dikkat çekiyordu. Daha sonrasında 9 takım UEFA’dan özür dilemişti.

Florentino Perez: “Taraftarları bu maçlardan mahrum etmek anlamsız” 

Real Madrid başkanı Florentino Perez konu ile ilgili kendi görüşünü daha önce, “Teniste Nadal ve Federer 15 yılda 40 kez karşılaştı. Nadal ve Djokovic ise 16 yılda 59 kez. Biz ise Avrupa kupaların Liverpool ile 67 yılda yalnızca 9 kez oynayabildik. Taraftarları bu maçlardan mahrum etmek anlamsız.” şeklinde belirtmişti. 

İlgini Çekebilir
Murat Ilgaz'dan Fenerbahçe cevabı
Habere Git

"Geçmiş yüzyıldan kalma yöntemlerle devam edemeyiz"

Perez futbolun kan kaybını ise, “Dünyada tüm takımlar karşılaştırıldığında zirvedeydik. Artık 12. Sıradayız. Önümüzdeki takımların tamamı Amerikan sporlarından. Futbol küresel anlamda diğer sporlara karşı kan kaybediyor. Geçmiş yüzyıldan kalma yöntemlerle devam edemeyiz.” cümleleri ile tanımladı.

Bernd Reichart kimdir?

1974 doğumlu Bernd Reichart üniversiteyi bitirdikten sonra Almanya’nın, Hamburg kentindeki UFA Sports ile pazarlama sektöründe kariyerine başladı. 2003 yılında Madrid’te spor hakları ajansı Sportfive için bir şube açtı ve pazarlama müdürlüğü yaptı. 2004 yılında ise Alman medya grubu RTL’nin İspanya’daki kuruluşu Atena 3’e Yatırım İlişkileri Başkanı olarak atandı. Sonrasında 2007’de grubun İspanya’daki 5 televizyon kanalında genel müdürlüğe başlayan Reichart 2013’e kadar bu görevi sürdürdü. Şubat 2013’de RTL grubun Almaya merkezinde yönetim kuruluna seçilen iş insanı, 2019 yılında şirketin CEO’su oldu.

Senin için hazırladığımız haberler