İşte basın toplantısının perde arkası

14.12.2020 - 18:43 | Son Güncellenme: 14.12.2020 - 18:43

Süper Lig'in 12. haftasında Alanyaspor evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Karşılaşmanın ardından Alanyaspor'un teknik direktörü Çağdaş Atan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında Alanyaspor'un teknik direktörü Çağdaş Atan'a soru sorulmaması gündem maddesi haline geldi. Peki Çağdaş Atan daha önce gazetecilerden soru almadı mı? İşte basın toplantısında yaşananların arka planı...

İşte basın toplantısının perde arkası

Koray GEÇGEL-AJANSSPOR

Süper Lig'in 12. haftasında ağırladığı Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden lider Alanyaspor'un bu galibiyetinden çok, maç sonunda düzenlenen basın toplantısında kendisine soru sorulmamasına tepki gösteren turuncu yeşillilerin teknik patronu Çağdaş Atan gündemi meşgul etti.

Maç ile ilgili görüşlerini dile getiren Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, analizini tamamladıktan sonra, "Soru yok mu arkadaşlar?" sözlerinin karşılıksız bulunmasıyla birlikte, bu kez, "Basına gerek yokmuş" ifadelerini dile getirmesi dikkat çekti.

Çağaş Atan'ın bu serzenişinde de futbol kamuoyu adeta ikiye ayrıldı. Bir kesim, spor basınının İstanbul kulüplerine daha çok önem verdiğini ve bu yüzden Alanyaspor'un dikkate alınmadığını savunurken, diğer bir kesim ise Çağdaş Atan'ın, basın mensuplarına karşı genel tutumunu eleştirdi.

Herkes toplantıya katılamıyor

Öncelikle belirtmekte fayda var ki; futbol maçlarının ardından düzenlenen basın toplantısına eskisi gibi karşılaşmaya akredite yaptıran her basın mensubu katılamıyor. Pandemi gerekçesiyle, yayıncı kuruluşun kameramanının yanı sıra Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Demirören Haber Ajansı'nın temsilcileriyle birlikte toplam 4 basın mensubu toplantıda hazır bulunuyor. (LİDERİN HOCASINA TEK BİR SORUNUZ YOK MU?)

Az sayıda gazetecinin yer aldığı toplantılarda, dışarıda kalan basın mensupları ise ancak maçın 75. dakikasından sonra yazılı olarak sorularını iletebiliyor. Hal böyle olunca da basın toplantıları eskisi kadar hareketli geçmiyor.

5 kez basın toplantısında yer aldı

Dönelim tekrardan Alanya'da Çağdaş Atan'ın verdiği tepkinin detaylarına!

Çağdaş Atan'ın çıkışı, sosyal medya ve gazeteciler arasında tartışma başlattı. Genç teknik adamın daha önceki basın toplantılarında soru almadığı, bu sebeple kendisine soru yöneltilmediği savunuldu.

Ancak Çağdaş Atan'ın geçmişteki basın toplantılarına bakıldığında ise durumun tam tersi olduğu gözler önüne seriliyor. Çağdaş Atan'ın, Pro-Lisansı olmadığı için Alanyaspor'un resmiyetteki teknik direktörü Semih Tokatlı. Bu sebeple Çağdaş Atan'ın normal şartlarda basın toplantılarına katılma gibi bir hakkı bulunmuyor. Sezon başından bu yana sadece 5 basın toplantısına katılan Atan'a, bunların ikisinde soru yöneltilirken, diğer üçünde ise soru beklemiş, ancak karşılık alamamıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, sezonun ilk iki haftasında Pro-Lisansı olmayan teknik adamlara, basın toplantısına katılım için izin verirken, Çağdaş Atan da bu hakkı kullanarak Sivasspor ve Kayserispor maçlarında toplantıdaki yerini aldı. Pro-Lisansı olmayan teknik adamların, sonraki toplantılara katılabilmesi için ise lisans sahibi kişinin raporlu olması gerekiyor.

Turuncu yeşillilerde; Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş ile oynanan büyük maçlarda Semih Tokatlı'nın rapor alarak esame listesine yazılmaması ve Çağdaş Atan'ın flaş röportajlara ile basın toplantılarına katılım sağlaması ise dikkat çekiyor. Bu istatistikten yola çıkarak Çağdaş Atan'ın, 17. haftada oynanacak Fenerbahçe maçının sonrasında düzenlenecek basın toplantısına katılım sağlaması yüksek olasılık.

Alanya ikiye ayrıldı

Ülke gündeminde bunlar yaşanırken, Alanyalı gazeteciler de kendi aralarında ikiye ayrıldı.

Alanyaspor'un bilgi akışını sağladığı Whatsapp grubunda, Çağdaş Atan'ın çıkışının haklı olduğunu savunan gazetecilerin yanı sıra genç teknik adamın kendilerine yönelik haksız yere eleştiride bulunduğu da ifade edildi. Hatta yerel basında genç teknik adam için sert ifadelerin yer aldığı köşe yazıları da kaleme alınırken, sezon başından bu yana Çağdaş Atan'ın basına karşı tavır takındığı dile getirildi. Göreve geldiği günden bu yana Çağdaş Atan'ın hiçbir gazeteciyle röportaj yapmadığı, hiçbir futbolcusuna da bu konuda izin vermediği ve antrenmanlardan dahi görüntü alınmasına onay çıkmadığı da iddialar arasında yer aldı.

Sezon başından bu yana ortaya koyulan bu tavrın, Çağdaş Atan tarafından basın mensuplarına yönelik olmadığı kulüp yetkilileri tarafından ifade edildi. Pandemi döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulüplere ulaştırdığı tavsiye niteliğindeki bildiri kapsamında, yönetim kurulunun antrenmanları basına kapattığı ve röportaja izin vermediği öğrenildi.

Ajansspor'un sorusu yanıtsız kaldı

Biz de Ajansspor olarak Çağdaş Atan'ın yanıtlaması isteğiyle 26 Kasım tarihinde kulübün basın sorumlusu aracılığıyla 2 soru göndermiş, ancak beklentimizin karşılığını görememiştik.

Alanyaspor Whatsapp grubunda yaşanan bu tartışmaların ardından konuyla ilgili olarak bilgi veren kulübün basın sorumlusu, aynen şu ifadelere yer verdi:

"Arkadaşlar, Çağdaş Hoca'nın anlık tepkisi toplantıdaki iki arkadaşımıza değildi zaten; dışarıdan (ulusal basından) TSYD aracılığıyla soru gelmesini beklediği için şaşırdı. Çok büyütüp, gereksiz kırgınlıklara neden olmayalım."

Kulüp yetkilisinden gelen bu açıklamanın ardından, tartışmalar da en azından yerel basın tarafından rafa kaldırıldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler