(YAZILI ÖZET) Leeds United- Manchester City Maç Sonucu: 1-3

Ali Bozkurt
29.12.2022 - 00:32 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 00:53

Premier Lig 17. haftasında Leeds United kendi sahasında Manchester City'i konuk etti. Karşılaşmayı City, 3-1 kazandı. İşte maçın özeti, goller ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Leeds United- Manchester City Maç Sonucu: 1-3

AJANSSPOR HABER

Premier Lig 17. haftasında Manchester City, deplasmanda konuk olduğu Leeds United'i 3-1 mağlup etti. İngiliz devinin golcü oyuncusu Haaland, gollerine kaldığı yerden devam etti. İşte maça dair detaylar...

Rodri, devreye mutlu götürdü

Manchester City, deplasmanda konuk olduğu Leeds United maçında ilk yarının uzatma dakikalarında öne geçti. İlkay'ın pasında topla buluşan De Bruyne, topu rakip ceza alanına götürdükten sonra Rodri'ye pas verdi. Rodri, ceza alanı içindeki Mahrez'e attığı şık pasta Mahrez, şut çekti ve top kaleciden sekti. Seken topu iyi takip eden Rodri, attığı golle Manchester City'i 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı 1-0 önde tamamlandı.

Sezonun ilk golü

Leeds United'a ilk yarının son dakikalarda gol atan Rodri, bu sezon çıktığı 14. Premier Lig maçında ilk kez gol sevinci yaşadı. 26 yaşındaki İspanyol oyuncu daha önce 3 asist yapma başarısı göstermişti.

Haaland sahnede

Manchester City'in golcü oyuncusu Haaland, Dünya Kupası arasından sonra tekrardan sahneye çıktı. Gol makinesi karşılaşmanın 51. dakikasında skoru 2-0'a getirmeyi başardı.Grealish, orta alanda kazandığı topla rakip ceza alanı içine girdi. Solda boşta olan Haaland'a topu yolladı ve golcü oyuncu boş kaleye attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi.

Grealish- Haaland A.Ş.

Takımını 2-0 öne giren Grealish ile Haaland bu sefer 63. dakikada sahneye çıktı. Çizgide topla buluşan Grealish, içeride olan Haaland'a şık pas attı. Norveçli golcü oyuncu ise gelen pasa ayak içiyle tek vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve Machester City, durumu 3-0 yaptı.

Pascal Struijk farkı indirdi

Kendi sahasında 3-0 geriye düşen Leeds United, rakip kaleye riskler alarak ataklar yapmaya devam etti. Karşılaşmanın 73. dakikasında korner kazanan Leeds United, golü buldu. Kornerden gelen topa şık kafa vuruşu yapan Pascal Struijk, farkı 2'e indirdi. Skor 3-1'e geldi.

14 maç 19 gol

Manchester City'in gol makinası Erling Haaland, bu sezon Premier Lig'de çıktığı 14. maçında 19 gol atarken 3 asist yapma başarı elde etti. Golcü oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 maçta 5 gol atarken  UEFA Uluslar Ligi'nde ise 6 maçta 6 gol 1 asist yaptı. İngilitere Kupası'nda 1 maçta görev alan Haaland, 1 gol atma başarısı gösterdi. Bu sezon çıktığı 42 maçta 44 gol atma başarı gösterdi.

Premier Lig Güncel Puan Durumu

Senin için hazırladığımız haberler