İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki maç programı

Salim Manav
26.08.2021 - 09:18 | Son Güncellenme: 28.08.2021 - 00:38

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları bu akşam 19.00'da İstanbul'da çekildi. Beşiktaş, C Grubu'na düştü. Peki, hangi takımlarla eşleşti? İşte cevabı...

İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki maç programı

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar, İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde saat 19.00'da çekilen kuranın ardından belirlendi. Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu unvanıyla turnuvaya doğrudan katılma hakkı elde eden Beşiktaş, kura çekimindeki tek Türk temsilcisi oldu. Beşiktaş dördüncü torbada yer alırken, C Grubu'na düştü. 

14-15 Eylül'de maçlar başlıyor

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları, 14-15 Eylül'de başlayıp 7-8 Aralık'ta sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise UEFA Avrupa Ligi'nde yollarına devam edecek. Geçen sezon İngiliz ekibi Chelsea'nin mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finali, 28 Mayıs'ta Rusya'nın Saint Petersburg şehrindeki Krestovsky Stadı'nda oynanacak. Pandemi nedeniyle yoğun güvenlik ve sağlık önlemleri altında yapılacak toplantıda Avrupa futbolunun patronları ve yıldızları da katılacak. Törenler UEFA'nın resmi internet sitesinden canlı yayınlanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. Siyah-beyazlılar; UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda mücadele edecek. İşte torbalar ve gruplar...

1. TORBA 

Chelsea (İngiltere)Villarreal (İspanya)Atletico Madrid (İspanya)Manchester City (İngiltere)Bayern Münih (Almanya)Inter (İtalya)Lille (Fransa)Sporting Lizbon (Portekiz)

2. TORBA 

Real Madrid (İspanya)Barcelona (İspanya)Juventus (İtalya)Manchester United (İngiltere)PSG (Fransa)Liverpool (İngiltere)Sevilla (İspanya)Borussia Dortmund (Almanya)

3. TORBA

Shakhtar (Ukrayna)Porto (Portekiz)Ajax (Hollanda)RB Leipzig (Almanya)Salzburg (Avusturya)Benfica (Portekiz)Atalanta (İtalya)Zenit (Rusya)

4. TORBA

BEŞİKTAŞ (TÜRKİYE) Dinamo Kiev (Ukrayna)Sheriff Tiraspol (Moldova)Club Brugge (Belçika)Young Boys (İsviçre)Milan (İtalya)Malmö (İsveç)Wolfsburg (Almanya)

Çebi ile yönetim kurulu üyeleri kura çekiminde

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile Yönetim Kurulu Üyeleri, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması kura çekimi için İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki yerlerini aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, ''Şampiyonlar Ligi kura çekimine İstanbul’da ev sahipliği yapıyor olmamız nedeniyle, organizasyona katılan tüm kulüp başkanlarına isimleri yazılı Beşiktaş formaları Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin başarı dileklerini içeren mektubuyla hediye edildi.'' denildi.

A Grubu

  1. Manchester City
  2. PSG
  3. RB Leipzig
  4. Club Brugge

B GRUBU

  1. Atletico Madrid
  2. Liverpool
  3. Porto
  4. Milan

C GRUBU

  1. Sporting Lizbon
  2. Borussia Dortmund
  3. Ajax
  4. Beşiktaş

D GRUBU

  1. Inter
  2. Real Madrid
  3. Shakhtar Donetsk
  4. Sheriff

E GRUBU

  1. Bayern Münih
  2. Barcelona
  3. Benfica
  4. Dinamo Kiev

F GRUBU

  1. Villarreal
  2. Manchester United
  3. Atalanta
  4. Young Boys

G GRUBU

  1. Lille
  2. Sevilla
  3. Salzburg
  4. Wolfsburg

H GRUBU 

  1. Chelsea
  2. Juventus
  3. Zenit
  4. Malmö

Emre Kocadağ, Beşiktaş'ın grubunu değerlendirdi

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, kura çekiminin ardından Beşiktaş'ın grubunu değerlendirdi. Kocadağ, A Spor'a yaptığı açıklamada ''Bu takımlarla beraber olmak gurur kaynağı. Çektiğimiz kuraya bakınca rekabet edebileceğimiz takımlar olduğuna inanıyorum. Takımımıza güveniyoruz." dedi. 

Ahmet Nur Çebi: ''Rakip kulüp başkanlarını beraber maç izlemeye davet ediyorum''

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise, kura çekimiyle ilgili olarak "İşe ülke puanı olarak bakmak istiyorum. Avrupa'da diğer takımlarımız da var. Fenerbahçe çok şükür eleyerek geri geliyor. İnşallah diğerleri de başarılı olur. Her puan ülkeye yarayacak. Hep beraber başarılı olalım. Rakip kulüp başkanlarını beraber maç izlemeye davet ediyorum. İnşallah başarılı oluruz." dedi. 

Sergen Yalçın'dan futbolculara: Sevinecek bir şey yok

Şampiyonlar Liginde C grubuna düşen ve Dortmund, Sporting Lizbon ve Ajax ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ın grubu diğerlerine göre  çok daha avantajlı olarak göze çarparken teknik direktör Sergen Yalçın, temkinli. Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre kurayı tesislerde izleyen ve oyuncularının sevindiğini gören Yalçın, "Sevinecek bir şey yok. Önce oynayalım kazanalım sonra seviniriz. Diğer gruplara göre çok iyi ama gruptaki takımların hepsi Avrupa'da yıllardır söz sahibi olan ekipler. Bu ligde kolay takım yok" diyerek öğrencilerinin sakin olmasını istedi.

Edwin van der Sar: Her takım birbirini yenebilecek güçte


Ajax Kulübü Üst Yöneticisi Edwin van der Sar, "Borussia Dortmund, Almanya'nın önemli kulüplerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle Beşiktaş, Sporting Lizbon ve Ajax arasında oynanacak maçlarda her takım birbirini yenebilecek güçte" dedi.


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Sporting CP ve Borussia Dortmund ile C Grubu'nda yer alan Ajax'ın üst yöneticisi Edwin van der Sar, kura çekimi sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Grupta açık bir favori olmadığının altını çizen Sar, "İlginç bir grup oldu. Açık bir favori yok ama önemli kulüpler var. Borussia Dortmund, Almanya'nın önemli kulüplerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle Beşiktaş, Sporting CP ve Ajax arasında oynanacak maçlarda her takım birbirini yenebilecek güçte. Bu da grubu ilginç hale getirdi" diye konuştu.


Beşiktaş ile eşleşmelerini de değerlendiren Van der Sar, "İstanbul ve Amsterdam'da güzel maçlar olacak. Beşiktaş'ı Amsterdam'da ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Ayrıca İstanbul'da bulunmak da harika. Çok güzel bir şehir" ifadelerini kullandı.

Hans-Joachim Watzke: Beşiktaş'a karşı özel maçlar oynayacağız


Borussia Dortmund Kulübü Üst Yöneticisi Hans-Joachim Watzke, "Beşiktaş'a karşı bizim için özel maçlar oynayacağız. Almanya'da birçok Türk taraftar var ve bu özel bir durum. Beşiktaş güçlü bir takıma sahip" dedi.


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Sporting CP ve Ajax ile C Grubu'nda yer alan Borussia Dortmund'un üst yöneticisi Hans-Joachim Watzke, kura çekimi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Güçlü takımların oluşturduğu bir grupta yer aldıklarının altını çizen Watzke, "4 güçlü takımın oluşturduğu bir gruptayız, her takım kaliteli. Beşiktaş'a karşı bizim için özel maçlar oynayacağız. Almanya'da birçok Türk taraftar var ve bu özel bir durum. Beşiktaş güçlü bir takıma sahip. Ajax, Sporting CP ve özellikle Beşiktaş'a karşı dikkatli olmalıyız. Bu gruptan çıkmak için önemli şansımızın olduğunu düşünüyorum. Tabii ki maçlar sahada oynanıyor." ifadelerini kullandı.


Watzke, Beşiktaş'ın 4'üncü torbadaki en güçlü takımlardan birisi olduğunu vurgularken, ismi transfer döneminde başka takımlarla anılan Borussia Dortmund'un genç golcüsü Erling Haaland'ın takımda kalacağını sözlerine ekledi.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki maç programı:

  • 15 Eylül Çarşamba: Beşiktaş-Dortmund
  • 28 Eylül Salı:  Ajax-Beşiktaş
  • 19 Ekim Salı: Beşiktaş-Sporting
  • 3 Kasım Çarşamba: Sporting-Beşiktaş
  • 24 Kasım Çarşamba: Beşiktaş-Ajax
  • 7 Aralık Salı: Dortmund-Beşiktaş 
     
Senin için hazırladığımız haberler