İşte Beşiktaş'ın Sergen Yalçın'ın ardından ikinci yerli hoca adayı

Özgür Koç
15.04.2024 - 13:42 | Son Güncellenme: 15.04.2024 - 14:30

Ligde Samsunspor karşısında alınan 1-1'lik beraberliğin ardından teknik direktör Fernando Santos'un görevine son veren Beşiktaş'ın Sergen Yalçın dışındaki yerli hoca adayı belli oldu. İşte detaylar...

İşte Beşiktaş'ın Sergen Yalçın'ın ardından ikinci yerli hoca adayı

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Portekizli teknik direktör Fernando Santos'un da siyah beyazlı takımdaki ömrü uzun olmadı. 

3 ay görevde kalabildi

Siyah beyazlı takımda bu sezon görev yapan 5. teknik direktör olan Fernando Santos, 7 Ocak'ta işbaşı yaptığı Beşiktaş'ta 16 maça çıktı. Tecrübeli hoca bu maçlarda 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi elde etti.

Son 5 maçta 2 puan alabildi

Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta hanesine sadece 2 puan yazdırabilen siyah beyazlılarda 32. haftada iç sahada Samsunspor karşısında alınan 1-1'lik beraberliğin ardından Santos'un görevine son verildi.

Sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe

Siyah beyazlı takımda Fernando Santos ile yolların ayrılmasının ardından sezon sonuna Serdar Toprak tepe ile devam edileceği açıklandı. Topraktepe'nin ekibinde kaleci antrenörü Hakan Çalışkan, atletik performans antrenörleri Miguel Peiro Montanana ile Barış Gürol yer alacak.

Hoca arayışları başladı! Yerli adayı Sergen Yalçın...

Yeni sezon için teknik direktör adayı arayışlarına başlayan Beşiktaş'ın yerli hoca adayı daha önce siyah beyazlı takımda görev yaptığı dönemde şampiyonluk sevinci yaşatan Sergen Yalçın. Kara Kartal'ın yabancı hoca adayları arasında ise Edin Terzic, Niko Kovac, Kurban Kurbanov ve Maurizio Sarri'nin yer aldığı iddia ediliyor.

Listedeki ikinci yerli hoca adayı İlhan Palut

Öte yandan Beşiktaş'ın Sergen Yalçın dışında hoca adayları listesindeki ikinci yerli teknik direktörün Çaykur Rizespor'un başarılı çalıştırıcısı İlhan Palut olduğu ileri sürüldü. Siyah beyazlı yönetimin, bu sezon Karadeniz ekibiyle büyük çıkış yakalayan genç çalıştırıcıyı teknik direktör listesine aldığı ve yapılacak değerlendirmelerin ardından bir hamle yapılıp yapılmayacağına karar verileceği kaydedildi. 

"6 hafta sonrasını düşünmeye hakkı yok"

İlhan Palut, 3-0 kazandıkları Antalyaspor karşılaşmasının ardından gelecek sezon Çaykur Rizespor'da devam edip etmeyeceğiyle ilgili soruya, "Şu anda Rizespor'a konsantreyim. Gelecek sorularından kaçmıyorum. Bir planım yok. Çok net söylüyorum. Nasıl ki takıma 6 hafta sonrasını düşündürmüyorum, İlhan Palut'un da 6 hafta sonrasını düşünmeye hakkı yok. İlhan Palut, sadece Başakşehir maçını düşünecek. Onun görevi şu anda bu. Günü geldiği zaman her şey konuşulur zaten." ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor'u 5. sıraya taşıdı

Sezon başından bu yana Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'u çalıştıran 47 yaşındaki İlhan Palut, Karadeniz ekibiyle çıktığı 34 maçta, 15 gülibiyet, 6 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. Yeşil mavililer 32. haftası kalan ligde 48 puanla 5. sırada yer alıyor.

Çaykur Rizespor devam etmek istiyor

Çaykur Rizespor, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan başarılı çalıştırıcı ile gelecek sezon da devam etmek istiyor. Karadeniz kulübünden yapılan açıklamalarda İlhan Palut ile yeni sözleşme imzalanmasının planlandığı duyurulmuştu.

4. teknik direktörlük görevi

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik adamlık hayatına Kırkhanspor'da yardımcı antrenör olarak başlayan İlhan Palut, Hatayspor ve Ümraniyespor'da yine yardımcı antrenör olarak çalıştı. 2016'da Hatayspor Sportif Direktörlüğü görevine getirilen Palut, 2017'de Hatayspor Teknik Direktörü oldu. 47 yaşındaki futbol adamı, Göztepe ve Konyaspor'u çalıştırdığı dönemde oynattığı futbol ve takımlarının aldığı sonuçlarla dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler