Beşiktaş stat sponsorluğu için Amazon, Tesla, Spotify'ye teklif etti

İsa Kethüda
16.08.2023 - 23:49 | Son Güncellenme: 17.08.2023 - 00:05

Transferde atağa geçen Beşiktaş, stat sponsorluğu için de yoğun şekilde çalışıyor. Amazon'dan Spotify'ye, Skoda'dan Tesla'ya kadar birçok dünya markasına teklif verildi.

Beşiktaş stat sponsorluğu için Amazon, Tesla, Spotify'ye teklif etti

AJANSSPOR-HABER

Transferde gaza basan ve taraftarın gönlünü yavaş yavaş yeniden kazanan Beşiktaş yönetimi diğer yandan stat sponsorluğu için yoğun bir çalışma içerisinde. Siyah Beyazılılar dünyanın birçok dev markasıyla görüşmeler yaptı. Kulüp sabırla en iyi geliri elde etmek için sabırlı davranıyor ama yine de yakın zamanda müjdenin verilmesi bekleniyor.

Rams önce Beşiktaş'a gitti 

Beşiktaş Kulübü'nün pazarlama ve iş geliştirmeden sorumlu profesyonel yöneticilerinden Cenk Sümer, katıldığı bir Twitter space odası sohbetinde taraftarların sorularını yanıtladı. Sümer, Galatasaray'ın stadına adını veren Rams'ın kendilerine geldiğini ama anlaşamadıklarını kaydetti.

Amazon ve Skoda olumlu baktı ama

Cenk Sümer, "Beko mu sponsor olacak" şeklindeki sorulara yanıt vermekten kaçınırken, Amazon, Skoda, Tesla, Mercedes, Spotify'nin de aralarında bulunduğu birçok dünya markasına teklifler sunduklarını söyledi. Sümer, "Amazon ve Skoda 'Gelecek yıl görüşelim' dedi. Bütçeler yapıldığı için bunu söylediler" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Rashica resmen Beşiktaş'ta!
Habere Git

Spotify'de Barcelona engeli

Spotify'nin de kendilerine sıcak yaklaştığını kaydeden Sümer, "Ancak Barcelona ile daha yeni bir sponsorluk anlaşması yaptıkları için şimdilik başka bir stat sponsorluğu düşünmüyorlar. Mercedes, talep ettiğimiz miktarı yüksek buldu. Tesla'ya da teklif verildi" dedi. Mümkün olan en yakın zamanda sponsorluk açıklamak istediklerini vurgulayan Sümer, "Ama anlaşma 10 yıllık olmayacak. Kim 5 yıl sonrasını görebiliyor. Dövizdeki durumu herkes görüyor" dedi.

Trabzon ve Galatasaray yorumu

Trabzonspor ve Galatasaray'ın yaptığı stat sponsorluk anlaşmalarına dair de yorum yapan Cenk Sümer, "Trabzonspor'un 1 milyar 416 milyon liralık sponsorluk anlaşması sadece stat ismini kapsamıyor. Forma göğüs ve şort arkasını gibi geniş bir paket. Zaten bu haftaki maçta görürüz sanırım. Galatasaray'ın yaptığı anlaşmanın yıllık getirisi bugünkü kurla 5.5 milyon Euro. Ama gelecek yıl ve sonrasında kur karşısında bu ortalama ne olur, bilemeyiz" dedi.

Vodafone ile 10 yıllık beraberlik bitti

Beşiktaş'ın Vodafone ile yaptığı anlaşma geride kalan sezon sonu itibarıyla son buldu. Ünlü GSM firması 2013'ten 2023'e kadar 5 yıl forma göğüs sponsorluğunun yanı sıra 8 yıl da stat isim sponsorluğu yaptı. Beşiktaş bu anlaşmadan 145 milyon dolar aldı.

İlgini Çekebilir
Sergen Yalçın: "Yönetim bana ertesi gün imza attırmalıydı"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler