Rıza Çalımbay ve İsmail Kartal'ın derbi planları belli oldu

Özgür Koç
09.12.2023 - 13:28 | Son Güncellenme: 09.12.2023 - 13:47

Süper Lig'in 15. haftasında derbi maçta karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ve Fenerbahçe Rıza Çalımbay ve İsmail Kartal'ın maç planları belli oldu. İşte detaylar...

Rıza Çalımbay ve İsmail Kartal'ın derbi planları belli oldu

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 15. haftasında Türpaş Stadyumu'nda oynanacak derbi maçta Beşiktaş kötü gidişe son vererek, ezeli rakibini yenip yeniden zirve yarışına dahil olmak istiyor. Fenerbahçe ise son 7 maçtır mağlup edemeği rakibini devirerek G.Saray'dan liderliği geri almak istiyor. 

Çalımbay'dan 'uzaktan vurun' emri

Bu akşam saat 19.00'da Tüpraş Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Beşiktaş'ta teknik direktör Rıza Çalımbay oyuncularına 'kaleyi gördüğünüz yerden vurun' komutu verdi. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; tecrübeli çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin zaaflarına odaklanarak bir plan hazırladı. Oyuncularıyla da bir toplantı yapan Rıza Çalımbay, "Kaleyi gördüğünüz yerden vurun." talimatını verdi.

Rıza Hoca'nın, Alex-Oxlade Chamberlain'i özel olarak çalıştırdığı ve İngiliz yıldızın Fenerbahçe'yi imha planında ayrı yeri olduğu öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Dolmabahçe'de dev maç! İşte 11'ler...
Habere Git

"Ligi yeniden başlatabiliriz"

Derbi galibiyeti için oyuncularını motive eden 60 yaşındaki teknik adam ayrıca, "Yenersek ligi yeniden başlatabiliriz." sözlerini sarf etti.

İsmail Kartal'dan Szymanski'ye özel görev

Fenerbahçe cephesinde ise teknik direktör İsmail Kartal, takımın Polonyalı yıldızı Sebastian Szymanski derbi için özel görev verdi. Fanatik'in haberine göre; 24 yaşındaki orta saha oyuncusu derbide İsmail Kartal'ın en güvendiği isimlerden biri olacak. 62 yaşındaki teknik adam, Beşiktaş karşısında öğrencisine özel bir görev verdi. Szymanski normalde zaman zaman geriye gelip oyun kurulumuna yardım ederken, zaman zaman da daha çok ceza sahasına yakın oynuyor. Kartal, bugünkü mücadelede öğrencisinde ikinci forvet gibi konumlanmasını istedi.

Stoperle bek arasına koşu

İsmail Kartal, defans hattında önemli eksikleri olan Beşiktaş'ın daha çok Edin Dzeko'ya yoğunlaşmasını ve Boşnak forvetin sıkı markaj altında olmasını bekliyor. Tecrübeli teknik adam, Szymanski'nin bol bol ceza sahası içine koşular yaparak bu durumu avantaja çevirmesini istedi.

Kartal, öğrencisine özellikle stoper ile bek arasındaki hattı kullanmasını talep etti. Szymanski, Dzeko'nun boşaltacağı alanlara girerek Fred, Tadic ve İrfan Can'dan gelecek paslarla tehlike yaratmaya çalışacak.

Senin için hazırladığımız haberler