İşte CAS'ın Manchester City kararı!

13.07.2020 - 10:07 | Son Güncellenme: 13.07.2020 - 11:26

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), bugün TSİ 11:30’da Manchester City’nin UEFA’dan aldığı iki yıl men cezasıyla ilgili kararını verdi. City’nin cezası kalktı mı yoksa onandı mı? Bir yıla mı düşürüldü? İşte detaylar…

İşte CAS'ın Manchester City kararı!

CAS'tan Manchester City'ye müjdeli haber. İngiliz ekibinin UEFA'dan aldığı iki yıllık men cezası kaldırıldı.

CAS ayrıca City'ye verilen 30 milyon euroluk para cezasının da 10 milyon euroya düşürüldüğünü açıkladı. 

Mahkeme ayrıca City’nin soruşturma konusunda UEFA ile işbirliğini yapmadığını ve 10 milyon euroluk cezanın bu yüzden verildiğine hükmetti.

Premier Lig'de 2019-20 sezonunu ikinci bitirmeyi garantileyen Manchester City bu haberle birlikte gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

UEFA'dan açıklama geldi!

CAS kararının ardından gözler UEFA'ya çevrilmişti. UEFA yaptığı açıklamada CAS komisyonunun delilleri yetersiz bulduğunu ve FFP'yi ihlal iddialarının bir çoğunun 5 yıllık zaman aşımı nedeniyle geçersiz sayıldığını kaydetti.  

Ne yaşanmıştı?

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, 14 Şubat 2020’de açıkladığı kararla Manchester City’nin sponsorluk gelirlerini şişkin gösterdiği ve 2012-2016 yılları arasında da denk bütçeyi aştığını tespit ederek kulübe Avrupa kupalarından 2 yıl men cezası vermişti. City men cezasının haricinde 30 milyon euroluk para cezasına da çarptırılmıştı.

City ise savunmasında kulübün imajını zedelemek isteyen insanların yasal olmayan yollarla böyle bir işe kalkıştığını ve mağdur edildiklerini belirtti.

City cephesinde sevinç hakim!

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın yardımcılarından Manel Estiarte, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf karesiyle City teknik ekibindeki sevinci gözler önüne serdi. İspanyol antrenörün daha sonrasında bu paylaşımı sildiği görüldü.

 

Senin için hazırladığımız haberler