İşte Cengiz Ünder'in tuttuğu takım!

16.05.2017 - 15:13 | Son Güncellenme: 16.05.2017 - 15:13

İşte Cengiz Ünder'in tuttuğu takım!

Son yıllarda oyuncu yetiştirmekte sıkıntı çeken Türk futbolunda, genç bir yıldız pırıl pırıl parıldıyor. Beşiktaş ile amansız bir şampiyonluk yarışı veren Başakşehir'in sene başında Altınordu'dan transfer ettiği 20 yaşındaki yeteneği Cengiz Ünder, sergilediği müthiş performansla taraflı-tarafsız tüm futbolseverleri büyülüyor. Basamakları hızlı bir şekilde çıkan Cengiz'i, 10 yaşından beri tanıyan isimler şöyle yorumladı:

 

'Devler Ligi'nde rahat oynar'

Cengiz'i 10 yaşında Balıkesir Sındırgı'dan İzmir'e getiren Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu: "Bir çiçek ekersin ve büyüdüğünü görürsün. Bizim için de Cengiz böyle. Performansı bizim için sürpriz değil. Cengiz uluslararası kalitede bir oyuncu. Emre Mor da çok iyi ama Cengiz daha iyi. İki ayağını kullanır, adam eksiltir, çok hızlıdır. Markajı çok zordur. Hem şutu iyi hem de asisti. Cengiz şu an Devler Ligi'nde rahat oynar. ManU'da, Porto'da 11'e girer." dedi.

'Başakşehir onun için en iyi adresti'

Altınordu A Takım Genel Kaptanı Sedat Gündoğdu, Cengiz'i 10 yaşındayken Balıkesir Sındırgı'da izlediğini belirterek şu ifadeleri kulllandı: "Bir gün bir telefon geldi ve Sındırgı'da köy çocuklarından bir spor okulu yapıldığını öğrendik. 25 çocuk arasından Cengiz'i gördüm. Hemen ailesiyle konuşup transfer ettik. Cengiz bir şey istemedi. Ama okuluna 50 takım spor malzemesi hediye ettik. Altınordu'da kendini geliştirdikten sonra Başakşehir onun için en iyi adresti."

'Cengiz'i kendi evladımız gibi yetiştirdik'

Buca Futbol Akademisi eski Genel Koordinatörü Murat Dizdar: "Bucaspor'da ilk ev tuttuğumuz oyuncu Cengiz'di. 10 yaşında kulübe geldi. Ailesi tamamen bize emanet etti, 'Eti sizin, kemiği bizim. Biz de Cengiz'i kendi evladımız gibi yetiştirdik. Çok yetenekliydi. Hatta bir okul maçında kaleden kaleye goller attığı için Sedat hocası, Cengiz'e çok kızdı ve 'Yeteneklisin ama arkadaşlarınla paslı oynamalısın' demişti. Cengiz'in başarıları ile gururlanıyoruz." diye konuştu.

'Cengiz'in içinde Hagi var'

Buca'dan ayrılıp Altınordu'ya geçtiğinde alacaklarına karşılık Cengiz Ünder'in de yer aldığı 82 öğrecisini Altınordu'ya geçiren kulüp başkanı Mehmet Seyit Özkan: "Başakşehir'den ayrılırsa 10 milyon Euro'nun üzerinde bir fiyat olur. Üstün bir oyun zekasına sahip. Bu performansı artacak. Çok saygılıdır. Cengiz'in içinde Hagi yeneteği var. İnşallah Hagi gibi 30 metreden goller de atacak"

'Büyük bir insan...'

"Başakşehir'in dünyaca ünlü golcüsü Emmanuel Adebayor: "Çok yetenekli bir futbolcu. Kendine dikkat eder ve gelişimini sürdürürse, Avrupa'nın yakından tanıyacağı büyük bir isim olabilir."

'Cengiz'i Galatasaray'a götürdüm'

Cengiz Ünder'in sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyen Ersoy Or, genç yıldızın Florya deneyimlerini de aktardı.

Cengiz Ünder'in amatör günlerinden kesitler anlatan Ersoy Or, "Bende arkadaşım aracılığı ile babasıyla birlikte Cengiz Üder'i Galatasaray'a Florya'ya götürdüm. Cengiz'i idmana çıkarttılar ve hocaları beğendi. Hemen takıma kazandırmak istediler. Ama yaşı küçük olması nedeniyle ve yabancı bir şehir ile yabancı insanlara alışamadı ve geri döndü. Geri döndükten sonra Galatasaray, her gün babası ve beni aradı. 'Ne yapın ne edin Cengiz'i bize getirin' dediler. Babası döndükten sonrada 'Hocam götürelim çocuğu bir takıma' dedi.

 

'Cengiz Ünder çok iyi bir Galatasaraylıdır'

'Cengiz o dönemde takım tutar mıydı' sorusunu da cevaplayan Or, "Cengiz Ünder çok iyi bir Galatasaraylıdır. Galatasaray'da oynamasını isterdim. Ama şu anda oynadığı takım ligin en iyi takımı bana göre. Milli takımda da oynuyor. Allah yolunu açık etsin" diyerek sözlerini noktaladı.

(HT Spor)

Senin için hazırladığımız haberler