İşte efsane Atiba'ya yapılan teklif

23.07.2020 - 13:31 | Son Güncellenme: 23.07.2020 - 13:45

Son dakika Beşiktaş transfer haberleri... Beşiktaş sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan takımın tecrübeli ismi Atiba Hutchinson'a teklifini iletti. Beşiktaş Atiba'ya ne kadar önerdi? Detaylar haberimizde...

İşte efsane Atiba'ya yapılan teklif

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Beşiktaş yönetimi, gelecek sezonki takımın bütçesini 30-32 milyon Euro bandına çekmek için hiçbir futbolcusuna taviz vermeyecek.

Halihazırda 56 milyon Euro olan takım bütçesini hem Türkiye Bankalar Birliği ile olan borç yapılandırma anlaşması, hem de TFF Harcama Limitleri nedeniyle yarı yarıya düşürmek zorunda olan siyah beyazlılar, transfer sezonunda mümkün mertebe eli sıkı davranacak.

En fazla 800 bin Euro

Beşiktaş'ın sembol isimlerinden biri haline gelen ve taraftarın 'Heykeli dikilsin' bile dediği Atiba Hutchinson'un da sözleşmesi sona erdi. 37 yaşındaki futbolcu ile yapılan ön görüşmede bu sezon aldığı ücretin yarısı önerildi. 

Bu sezon toplam 1.5 milyon Euro ücret alan Atiba'ya, "Bu ücretin yarısına oynamak istersen bir yıl daha devam edelim. Aksi halde yollarımızı ayırmak zorundayız" denildi.

Bu durumda Kanadalı oyuncu 700 ila 800 bin Euro arasındaki ücreti kabul ederse 1 yıl daha siyah beyazlı formayı giyecek.

252 maç 2 şampiyonluk

Beşiktaş yönetimi, futbolu bırakmayı kararlaştırması halinde Atiba'ya, yine istemesi durumunda kulüpte görev verebileceğini de dile getirdi.

252 kez siyah beyazlı formayı giyen Atiba, 18 gol atarken 23 de asist yaptı. Kanadalı, 2013-14 sezonunda geldiği Süper Lig'de 2 şampiyonluk yaşadı.

Beşiktaş'ın yanı sıra Kanada Milli Takımı formasını da başarıyla taşıyan ve ülkesinde yılın futbolcusu da seçilen Atiba, ülkesinin efsaneleri arasında yer alıyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler