İşte Erol Bulut'un kafasındaki plan...

12.10.2020 - 13:22 | Son Güncellenme: 12.10.2020 - 13:23

Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut'un oyun sistemi belli oluyor. Teknik patron Bulut, sarı lacivertli takımı hangi oyun formatı ile sahaya sürecek? Fenerbahçe maçlarını çift santrforlar mı oynayacak? İşte detaylar...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut farklı sistemleri takıma oturtmaya çalışıyor. Genç teknik adam İstanbul’da ve Topuk Yaylası Kampı’nda bugüne kadar oynanan hazırlık maçlarında çift forvetli sistemleri denedi.

Takımın ana sisteminin 4-2-3-1 olduğunu açıklayan Bulut 42 haftalık zorlu takvimde başarıya ulaşmayı planlarken hazırlık karşılaşmalarında 4-3-1-2, 4-4-2 ve 3-5-2 sistemlerini takım üzerinde test etti. Lig maratonunda oyunun sıkıştığı anlarda ya da kapalı savunmalara karşı rakibini alternatif sistemler ile çözmeyi planlayan 45 yaşındaki çalıştırıcı şu ana kadar tam istediğini alamadı.

Hedef; ana ve alternatifli oyun planı

Takıma yeni alınan oyuncuların farklı zamanlarda gelmesinden dolayı hazırlık maçlarında uygulattığı sistemde eksikliklerini tespit eden Erol Bulut ilerleyen haftalarda ana ve alternatif oyun planlarının yerleşmesini hedefliyor.

Hücumda üretkenlik ve son vuruşlarda sorunlar olduğunu gözlemleyen 45 yaşındaki çalıştırıcı bu sorununun da hem oyuncuların birbirleri ile oynamaya alışması hem de sistemin yerleşmesi sayesinde çözüme kavuşacağını düşünüyor.

Gustavo sistemin önemli parçası

Sarı lacivertlilerde teknik direktör Erol Bulut’un oyun planında Luiz Gustavo önemli bir yer tutuyor. Brezilyalı yıldızın profesyonelliği ve performasından oldukça memnun olan 45 yaşındaki çalıştırıcının saha içindeki jokeri konumunda. Tecrübeli futbolcu 90 dakika boyunca sadece orta sahada değil, sahanın her yerinde takım arkadaşlarına yardım ederek rahatlamalarını sağlıyor.

Senin için hazırladığımız haberler