İşte Ersun Yanal kanunları! Comolli...

12.12.2018 - 08:42 | Son Güncellenme: 12.12.2018 - 11:42

İşte Ersun Yanal kanunları! Comolli...

Fenerbahçe’de uzun zamandır beklenen teknik direktör gelişmesi artık sona ulaştı. Sarı-lacivertli takımda ikinci Ersun Yanal dönemi yapılan son görüşmelerle resmiyete kavuşuyor. Phillip Cocu ile sezona başlayıp, 10 haftada sadece 2 galibiyet alınması üzerine yollarını ayıran Fenerbahçe’de, geçici Erwin Koeman dönemi de başarı getirmedi.

Ligde 17. sıraya kadar gerileyerek tarihi bir fiyasko yaşayan sarı-lacivertliler, 2013-14 sezonunda takımı şampiyon yapan teknik direktör Ersun Yanal ile her konuda anlaştı. 56 yaşındaki çalıştırıcı, Başkan Ali Koç ve Başkan Vekili Semih Özsoy ile dün ve önceki gün yaptığı görüşmeler sonunda anlaşmaya vardı.
Tecrübeli teknik adam, Başkan Koç ve Semih Özsoy ile yaptığı görüşmelerde birçok konuda uzlaşma sağladı. Fenerbahçe’de sportif başarının gelmesi ve yeniden yapılanmanın olumlu yönde ilerlemesi adına bazı kararlar alındı. İşte dev görüşme sonunda çıkan şartlar:

- Ersun Yanal, Fenerbahçe’de kendi ekibiyle çalışmak istediğini vurguladı. Yanal, teknik ekipte 5 tane yardımcısı olacağını belirtti.

- Damien Comolli konusunda bazı gelişmeler oldu. Comolli’nin görevde kalacağı ancak yetkilerinin belli bir noktada olacağı kararlaştırıldı. Buna göre Samandıra’da ipleri Yanal eline alacak.
- Devre arası transfer döneminde kadroya en az 3 futbolcunun katılması da planlandı. Mevcut kadrodaki zayıflıklar ve sorunlar üzerinde konuşuldu, transferin daha doğru olacağı belirlendi. Kadro dışı kalan oyuncuların durumu hocanın raporuna göre tekrar gözden geçirilecek.

- Bir diğer önemli konu sözleşme süresinde oldu. Ersun Yanal, 1.5 yıllık anlaşma konusunda istediğini aldı. Bu sezon en iyi şekilde atlatılıp, gelecek sezon da şampiyonluğa oynayacak bir takım kurulacak.

Comolli’ye sınırlandırma Sarı-lacivertlilerde Ersun Yanal döneminin başlamasıyla Damien Comolli’de farklı bir yola gidilecek. Sezon başında Ali Koç’un çok umutlu olduğu ve tam yetki verdiği Comolli’ye bazı kısıtlamalar gelecek. Buna göre Fransız idareci artık tek başına hareket edemeyecek. Özellikle transfer konusunda tecrübeli yönetici artık Ersun Yanal ve ekibine bağlı kalacak. Transferdeki tüm yetki ve raporlandırma Yanal’a ait olacak. Comolli sadece transfer görüşmelerine katılacak. Teknik heyetin istediği ve hazırladığı raporlar doğrultusunda Comolli hareket edebilecek.
Zorlu mesai! Ersun Yanal, 4 yıllık aranın ardından tekrar Fenerbahçe’nin başına geçecek. Tecrübeli teknik adam, şampiyon bıraktığı sarı-lacivertli takıma, 17. sırada dönmeye hazırlanırken masasında da birçok sorun bulunuyor. Ligin ilk 15 haftasında tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşayan Fenerbahçe’de, Ersun Yanal’ı yoğun bir mesai bekleyecek. İlk olarak Samandıra’daki karışıklığı düzeltmeye çalışacak olan 56 yaşındaki çalıştırıcı, zorlu bir süreçten geçecek. Daha sonra kadro dışı kalan oyuncular; Volkan Demirel, Ozan Tufan, Dirar ve Aatif gibi isimlerin geleceğiyle ilgili bir karar verilecek. Hangi futbolcularla devam etmek isteyeceğine karar verecek olan Yanal, zayıf kadroyu tamir etmek adına hızlıca bir transfer raporu hazırlayacak. Ayrıca mevcut kadro içerisinde de sakat ve cezalı futbolcuların fazla olması da bir diğer sorun olacak. Ancak ilk yarının bitmesine kısa bir süre kaldığı için Ersun Yanal ve ekibinin telafi etme şansı bulunacak. Ersun Yanal’ın bu süredeki en büyük desteği taraftardan olacak.

Cocu’ya fesih Ersun Yanal döneminin başlaması için Phillip Cocu ve ekibiyle de yolların ayrılması bekleniyor. Ankaragücü ile yapılan 10. hafta maçından bu yana sözleşmesi feshedilmeyen Hollandalı teknik adamın durumu karara bağlanmadan Ersun Yanal’ın resmen teknik direktör olması zorlaşıyor. Sarı-lacivertli yönetim, Cocu ve ekibinin geleceğini tamamen karara bağlayacak ve Yanal ile sözleşme imzalanacak. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler