İşte Fenerbahçe'de Fred'in yeni partneri! Okan Buruk istedi, Mourinho alıyor...

05.06.2024 - 14:45 | Son Güncellenme: 05.06.2024 - 15:09

Teknik direktörlük koltuğunu dünyaca ünlü Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho'ya emanet eden Fenerbahçe, transfer çalışmalarına da hız verdi. Sarı lacivertliler, Galatasaray'ın da transfer gündeminde yer alan yıldız futbolcu için harekete geçti.

İşte Fenerbahçe'de Fred'in yeni partneri! Okan Buruk istedi, Mourinho alıyor...

AJANSSPOR - HABER

Sezonu ezeli rakibi Galatasaray'ın ardından 99 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yerine Jose Mourinho'yu takımın başına getirdi. Sarı lacivertliler portekizli hoca ile 10 binlerce taraftartarı önünde 2 yıllık sözleşme imzaladı. Mourinho ile şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Kanarya, transferde de harekete geçti.

Fenerbahçe'de hedef Khephren Thuram 

A Spor'da yer alan habere göre; orta sahada Fred'in yanına partner arayan Fenerbahçe, adı transferde Galatasaray ile de anılan 23 yaşındaki Fransız futbolcu Khephren Thuram için harekete geçti.

Sarı lacivertliler Ligue 1'de sezonu 5. sırada tamamlayarak UEFA Konferans Ligi bileti alan Nice'in genç merkez orta sahasını kadrosuna katmak istiyor.

Nice'in 2019'da Marsilya'da bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 23 yaşındaki 1.92 boyundaki sağ ayaklı Khephren Thuram, merkez orta sahanın yanı sıra orta sahanın solunda ve ön libero pozisyonlarında da forma giyebiliyor. 

Geride kalan sezonda Nice formasıyla 29 maçta 2 bin 232 dakika forma giyen 23 yaşındaki futbolcu 1 gol  ve 1 asistlik performans sergiledi.

Kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Thuram'ın güncel piyasa değeri 35 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Fransa milli formasını altyaş kategorilerinde defalarca terletme başarısı gösteren genç orta saha, Fransa'nın EURO 2024 elemelerinde 24 Mart 2023'te Hollanda ile oynadığı resmi maçta ilk kez A Milli Takım forması giydi.

Khephren Thuram, 26 Mart 2001'de İtalya'nın Reggio Emilia kentinde dünyaya geldi. Futbola ACBB Jugend altyapısında başladı. 2016 yazında Monaco altyapısına transfer olduktan sonra sırasıyla U19 ve A takımda forma giydi. 2019'da sözleşmesinin bitmesinin ardından Nice'e bedelsiz bir şekilde imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler