İşte Fenerbahçe'nin forvet adayları: Yerli Haaland, yabancı Lewandowski

Cüneyt Muharremoğlu
04.12.2022 - 08:52 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 10:18

Transfer haberi... Fenerbahçe, yeni Lewandowski denilen Szymon Wlodarczyk ve yerli Haaland lakabı takılan Hataysporlu Bertuğ Yıldırım ile ilgileniyor.

İşte Fenerbahçe'nin forvet adayları: Yerli Haaland, yabancı Lewandowski

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de Rayo Vallecano ile oynanan hazırlık maçında Joao Pedro'nun sakatlanması transfer planlarının değişmesine neden oldu. Sarı lacivertliler, ocak ayında bir forvet transferi için düğmeye bastı.

Pedro'nun yerine Bruma

Fenerbahçe, Dünya Kupası arasından sonra uzun sakatlığı nedeniyle Brezilya asıllı İtalyan futbolcu Pedro'nun sözleşmesini askıya alınacak. Onun yerine ise yabancı listesine Bruma yazılacak.

Szymon Wlodarczyk ve Bertuğ Yıldırım ismi öne çıktı

Fenerbahçe, yabancı kontenjanı bulunmadığı için TFF'nin bu sezon 21 yaş altı futbolcular için getirdiği +3 kuralına uygun ya da yerli futbolcu arayışında. Burada öne çıkan iki isim bulunuyor. Gornik Zabrze'den 19 yaşındaki Szymon Wlodarczyk ve Hatayspor’dan 20 yaşındaki golcüsü Bertuğ Yıldırım.

İlgini Çekebilir
Michy Batsuhayi, Fenerbahçe için bunu da yaptı!
Habere Git

Yeni Lewandowski: Szymon Wlodarczyk 

Fotomaç'ın haberine göre,  Polonya'nın yetiştirdiği en büyük golcülerden olan ile Robert Lewandowski'ye olan benzerliğiyle dikkat çeken Szymon Wlodarczyk, sarı lacivertlilerin radarına girdi.  

Wlodarczyk bu sezon büyük çıkış yaptı

Polonyalıların fiziği ve oyun tarzıyla 'Yeni Lewa' dedikleri 1.91 boyundaki futbolcu bu sezon büyük çıkış yaptı. 15 maçta şans bulan 19 yaşındaki futbolcu 7 kez gol sevinci yaşadı.

TFF'nin +3 kuralına uyuyor

Szymon Wlodarczyk, TFF'nin bu sezon 21 yaşaltı yabancılar için getirdiği +3 kontenjan kuralına uyuyor. Futbolcu, Polonya'nın altyaş milli takımlarında 30 kez forma giydi ve 18 gol attı. 

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel: "Yeni Haaland Hatayspor'da"
Habere Git

Yerli aday: Bertuğ Yıldırım

Fanatik'in haberine göre, Fenerbahçe'nin bir başka golcü adayı ise Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in “Haaland gibi üst düzey seviyelere çıkabilecek bir oyuncu” dediği Bertuğ Yıldırım.

9 maçta 2 golü var

Sarıyer altyapısından yetişen, Ömer Erdoğan döneminde Hatayspor'a transfer edilen 20 yaşındaki futbolcu, bu sezon biri Türkiye Kupası 9 maçta şans buldu, 2 gol atarken 1 asist yaptı.  Volkan Demirel, Bertuğ Yıldırım için şunu söylemişti: "Acayip bir fizik kalitesi, acayip bir bitiriciliği, acayip bir enerjisi, bitmek bilmeyen bir gücü var.  Bence Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük santrfor olacak. Haaland, Ibrahimoviç... Bu seviyelerin oyuncusu olabilecek bir oyuncudan bahsediyorum."

Senin için hazırladığımız haberler