Dünyanın En Yüksek İkramiyeli Yarışı G1 Saudi Cup’ı Panthalassa Kazandı

İsa Kethüda
26.02.2023 - 15:20 | Son Güncellenme: 26.02.2023 - 15:22

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, The Saudi Cup’ı Hiroo Race Co Ltd’nin sahibi olduğu Yoshito Yahagi’nin antrene ettiği Panthalassa kazandı.

Dünyanın En Yüksek İkramiyeli Yarışı G1 Saudi Cup’ı Panthalassa Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), The Saudi Cup’ı Hiroo Race Co Ltd’nin sahibi olduğu Yoshito Yahagi’nin antrene ettiği Panthalassa'nın kazandığını duyurdu.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2020 yılından bu yana Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan King Abdulaziz Hipodromunda gerçekleştirilen ve bu yıl 25 Şubat Cumartesi günü ikinci kez Grup 1 statüsünde koşulan The Saudi Cup’ı Hiroo Race Co Ltd’nin sahibi olduğu, Yoshito Yahagi’nin antrene ettiği Panthalassa (Lord Kanaloa – Miss Pemberley / Montjeu) jokeyi Yutaka Yoshida ile kazanmayı başardı.

Country Grammer 2. oldu

1800 metre kum pistte düzenlenen, 10 Milyon Dolar birincilik ve 20 Milyon Dolar toplam ikramiyeli koşuda ikinciliği geçen yıl olduğu gibi yine Country Grammer (Tonalist - Arabian Song / Forestry) elde ederken, Cafe Pharoah (American Pharoah – Mary’s Follies / More Than Ready) üçüncü, Geoglyph (Drefong – Aromatico / King Kamehameha) dördüncü, Crown Pride (Reach The Crown – Emmy’s Pride / King Kamehameha) ise beşinci oldu.

Panthalassa'nın 7. birinciliği

Beyaz bayrak ayna yaparak kazanan Panthalassa için koşunun bitiriş derecesi ise 1.50.80 olarak kayıtlara geçti. 6 yaşındaki Panthalassa, G1 Saudi Cup zaferiyle birlikte kariyerinin 25. startında 7. birinciliğine ulaştı."

Senin için hazırladığımız haberler