Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri kim?

Akın Ungan
13.12.2023 - 01:27 | Son Güncellenme: 13.12.2023 - 01:35

Kopenhag'a 1-0 yenilen Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken, Avrupa Ligi'nde yer aldı. Peki Galatasaray'ın muhtemel rakipleri kim? Detaylar...

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri kim?

AJANSSPOR HABER

Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag deplasmanında 1-0 mağlup oldu. Bayern Münih ise Manchester United'ı 1-0 yenmeyi başardı. Bu sonuçlarla temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu serüvenini 3'üncü sırada tamamladı ve Avrupa Ligi son 32 turuna kaldı.

Avrupa Ligi'nin A Grubu'nda iki rakip

Temsilcimizin muhtemel rakipleri arasında, Avrupa Ligi A Grubu'nda aynı puanla ilk 2 sırada yer alan West Ham United ve Freiburg yer aldı. Perşembe günü 23:00'te başlayacak olan maçta kim grubunu 2'nci sırada tamamlarsa, Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakibi o olacak.

B Grubu'nda da işler karışık

Okan Buruk'un öğrencilerinin muhtemel rakipleri arasında, Avrupa Ligi B Grubu'nda da çift takım yer aldı. Marsilya 11 puanla lider olarak son haftaya girerken, Brighton ise 10 puanla Fransız takımını takip etti. Son hafta bu iki takım birbirleriyle karşılaşacak ve maç Brighton'ın sahasında oynanacak. Marsilya kaybetmezse Brighton, Brighton kazanırsa Marsilya Galatasaray'ın muhtemel rakiplerinden olacak.

İlgini Çekebilir
Cimbom'da Şampiyonlar Ligi olmadı ama Avrupa'dan devam!
Habere Git

C Grubu'nda puanlar çok yakın

Temsilcimiz Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri arasında, Avrupa Ligi C Grubu'nda yer alan 3 takımın da adaylığı bulunuyor. C Grubu'ndaki puan durumu şöyle:

1. Real Betis: 9 P.
2. Rangers: 8 P.
3. Sparta Prag: 7 P.
4. Aris Limassol: 4 P.

D Grubu'nda rakip Portekiz'den

Avrupa Ligi D Grubu'nda Portekiz ekibi Sporting, 8 puanla 2'nci sırada yer aldı. Lider Atalanta'yı iki maçta da mağlup edemeyen Sporting, Avrupa Ligi D Grubu'nu 2'nci sırada tamamlamayı garantiledi ve Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasına girdi.

E Grubu'nda ya Fransa ya da Belçika

Avrupa Ligi'nin son haftasında E Grubu'nda Toulouse ve U.S Gilloise 2'nciliğe aday takımlardan. Lider Liverpool, gruptan çıkmayı garantileyen ilk takım. Fransız ekibi Toulouse'un 8 puanı, Belçika ekibi U.S Gilloise'nin de 5 puanı bulunuyor. Belçika ekibi evinde Liverpool'u konuk edecek, Toulouse ise deplasmanda LASK Linz'e konuk olacak.

İlgini Çekebilir
Mertens: "Şu an bambaşka yerlerde olabilirdik"
Habere Git

Son hafta F Grubu'nda lideri belirleyecek

F Grubu'nda liderliği bulunan Bertuğ Yıldırım'lı Rennes, 2'nci sırada yer alan Villarreal'in 2 puan önünde yer aldı. Bu iki takım da son hafta birbirleri ile oynayacak ve maç Rennes'in evinde olacak. Villarreal karşılaşmayı kazanamazsa, Galatasaray'ın muhtemel rakiplerinden olacak. 

G Grubu'nda da rakip meçhul

Avrupa Ligi G Grubu'nda 12 puanla son haftaya lider giren Slavia Prag, son hafta evinde Servette'yi ağırlayacak. Jose Mourinho'lu, Zeki Çelik'li Roma ise 10 puanla 2'nci sırada yer aldı. Evinde Sheriff'i ağırlayacak olan Roma, kazanamadığı takdirde Galatsaray'ın muhtemel rakibi olacak. Slavia Prag ise 1 puan alırsa grubu lider tamamlayacak. 

H Grubu'nda muhtemel rakipler aynı puanda

Avrupa Ligi'nin H Grubu'nda Azerbaycan ekibi Karabağ ve Norveç ekibi Molde, 7'şer puanla aynı puanda yer aldı. İkili averajda Molde'ye üstünlük sağlayan Karabağ, son hafta Hacken'ı mağlup ederse hiçbir sonuca bakmadan grubu 2'nci tamamlayacak ve temsilcimizin muhtemel rakipleri arasına kendisini yazdıracak.

Senin için hazırladığımız haberler