İşte Galatasaray'ın UEFA stratejisi!

16.06.2018 - 08:57 | Son Güncellenme: 16.06.2018 - 11:57

Dursun Özbek döneminde 147 milyon euro zarar eden Galatasaray’da Başkan Mustafa Cengiz ve ekibi, UEFA’nın 20 milyon Euro zarar etme limiti için mali kurtuluş stratejisini belirledi.

İşte Galatasaray'ın UEFA stratejisi!

Dursun Özbek döneminde 147 milyon euro zarar eden Galatasaray’da Başkan Mustafa Cengiz ve ekibi, UEFA’nın 20 milyon euro zarar etme limiti için mali kurtuluş stratejisini belirledi.

1 UEFA GELİRİ

Şampıyonlar Ligi'ne katılım bedeli olarak 15 milyon euro ayakbastı parası alacak Galatasaray; galibiyete 2.7 milyon euro, beraberliğe 900 bin euro ödülün verildiği gruptan çıkarsa 9.5 milyon euro daha kazanacak. Ön eleme oynayacak Fenerbahçe gruplara kalsa dahi Galatasaray Türkiye'ye ayrılan yayın geliri (18-22 milyon euro) bütçesinin yüzde 60'ını alacak. Maç başı bilet gelirleri ve ticari satışlar (GS Store, saha dışı reklam vs.) eklendiğinde sarı-kırmızılı kulübün kasasına minimum 35 milyon euro para koyması bekliyor.

2 YENİ SPONSORLAR

"Her sezon şampiyon olamayız'' görüşünden harekete geçen sarı-kırmızılılar futbol dışı gelirler yaratmaya ve yeni sponsorluk anlaşmaları imzalamaya çalışacak.

3 GİDER OPTİMIZASYONU

Transferde sattığı kadar almak zorunda olan Galatasaray oyunculara ödeyeceği paralarda da kemer sıkacak. Yerli oyuncularla TL üzerinden sözleşmeler imzalanacak, beraberliğe prim verilmeyecek ve gider kalemleri kısılacak.

KONTRATLARI UZAYACAK!

"Takımı gençleştirmeliyiz'' diyen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1994 doğumlu Sinan Gümüş ve 26 yaşındaki Linnes'i Galatasaray'ın geleceği olarak görüyor. Sarı-kırmızılı yönetim iç transferde sadece Sinan Gümüş ve Linnes'le sözleşme uzatmayı gündemine aldı. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler