Galatasaray, Haris Seferovic transferinde mutlu sona çok yakın

14.07.2022 - 13:34 | Son Güncellenme: 14.07.2022 - 13:51

Yeni sezon öncesi Gomis, Diagne ve Mohamed'den oluşan forvet hattını güçlendirmek isteyen Galatasaray, Haris Seferovic transferinde mutlu sona çok yakın. İşte detaylar...

Galatasaray, Haris Seferovic transferinde mutlu sona çok yakın

Şu ana kadar Kazımcan Karataş, Abdülkerim Bardakcı ve Sergio Oliveira isimlerini kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, öncelikli olarak orta saha, stoper ve golcü transferi için çalışmalarını sürdürüyor.

Seferovic için Benfica ile anlaşma sağlandı

Sabah'ta yer alan habere göre; Galatasaray, uzun süredir peşinde olduğu 30 yaşındaki Boşnak asllı İsviçreli golcü Haris Seferovic için kulübü Benfica ile el sıkıştı. Yıldız forvet, Avusturya kampına yetiştirilecek.

Satın alma opsiyonuyla kiralık

İsviçreli golcü ile daha önce 2 milyon Euro'ya anlaşma sağlayan sarı-kırmızılı yetkililer, Benfica'ya ilk olarak ücretsiz kiralama teklifi yapmış ancak ret cevabı almıştı. Buna rağmen 30 yaşındaki oyuncudan vazgeçmeyen Galatasaray, bir kez daha Portekiz ekibinin kapısını çaldı ve 3.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu içeren bir öneri götürdü. Tarafların prensipte anlaştığı ve transferin kısa süre içinde resmiyete döküleceği öğrenildi.

İlgini Çekebilir
"Türkiye'deki en iyi forvet benim"
Habere Git

Piyasa değeri 8 milyon Euro

Grasshoppers, Fiorentina, Neuchâtel Xamax, Lecce, Novara, Real Sociedad, E. Frankfurt ve Benfica formaları giyen tecrübeli golcünün güncel piyasa değeri 8 milyon Euro. 

2017'den bu yana Benfica forması iyen Seferovic, Portekiz ekibinde çıktığı 187 maçta, 74 gol ve 24 asistlik performans sergiledi. İsviçre Milli Takımı'nın da vazgeçilmezi olan 30 yaşındaki futbolcu, milli formayla 86 maçta, 25 gol ve 10 asist kaydetti. 

Diagne ile yollar ayrılacak

Öte yandan Seferovic'i kadrosuna katmaya hazırlanan Galatasaray'da takımla birlikte kampta yer alan Senegalli golcü Mbaye Diagne ile yollar ayrılacak. Diagne bonservisiyle gönderilemezse, kiralanacak.

Haris Seferovic kimdir?

Haris Seferovic, Primeira Liga ekiplerinde yer alan Benfica'da forma giyen başarılı bir futbolcudur. Seferovic'in mevkisi forvettir. 1.89 m boyundaki Haris Seferovic, altyapı ve profesyonel kariyeri ile milli takımda da yer almaktadır. Seferovic, Bosna kökenli ve İsviçrelidir. 22 Şubat 1992 tarihinde doğmuştur ve 2022 itibariyle 30 yaşındadır. Doğum yeri İsviçre Sursee'dir. Seferovic, futbola 2004 yılında FC Luzern ile başladı. Altyapı kariyerine buradan sonra Grasshopper'de 2007-2009 yılları arasında devam etti. Profesyonel kariyerini aynı takımda sürdüren Seferovic, daha sonra birçok başarılı takımda yer aldı. Aynı zamanda İsviçre'nin milli takımında da top koşturmaktadır. Seferovic bu sezon toplamda 15 maça çıkarken 5 gol 3 asist üretti.

Senin için hazırladığımız haberler