İşte Göztepe ve Altay'ın alacağı ceza!

Cüneyt Muharremoğlu
30.11.2022 - 14:31 | Son Güncellenme: 30.11.2022 - 14:40

Son dakika haberi... Yarıda kalan Göztepe-Altay İzmir derbisiyle ilgili verilecek ceza konusunda flaş bir iddia geldi. İki takım hükmen yenik sayılacak.

İşte Göztepe ve Altay'ın alacağı ceza!

AJANSSPOR HABER

Futbol holiganlarının eylemleri yüzünden yarım kalan Göztepe-Altay karşılaşması ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) vereceği karar bekleniyor. Kulislerde karşılaşmayla ilgili örnek bir ceza verileceği konuşuluyor.

Göztepe ve Altay hükmen yenik sayılacak

Gazeteci Hakan Can, YouTube kanalından yaptığı açıklamada TFF'nin iki kulübü de hükmen yenik ilan edeceğini açıkladı. Göztepe ve Altay'a seyircisiz oynama cezası da verilecek. 

Altay da sorumlu bulundu

Normalde saha olaylarında Göztepe'nin ev sahibi olduğu için sorumluluğu bulunuyor. Ancak, Altay taraftarlarının ambulans sürücülerinin de katıldığı organize bir eylemle sahaya fişek sokması Göztepe'nin yanı sıra Altay'ın da ceza almasına neden olacak.

İlgini Çekebilir
Göztepe ve Altay, PFDK'ye sevk edildi
Habere Git

Talimat iki takıma cezaya olanak veriyor

TFF talimatlarında, saha olayları durumunda TFF Yönetim Kurulu'nun ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebileceği belirtiliyor.  

Göztepe ve Altay'ı ilgilendiren 19. madde

TFF 'nin Futbol Müsabaka Talimatı'nda "güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanmaması" başlıklı 19. maddesinde Göztepe ve Altay'ı ilgilendiren bölüm şöyle: "Müsabaka hakemi; seyircilerin, stadyum düzen veya disiplini ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucunda müsabakanın oynanması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder."

TFF Yönetim Kurulu karar verecek

Madde şöyle devam ediyor: "Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir. Ayrıca disiplin kurulları eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilirler."

İlgini Çekebilir
İzmir'de terör fişeğini atan holigan konuştu!
Habere Git

İzmir'de ne oldu? 

TFF 1. Lig'de yer alan Göztepe ile Altay maçı çıkan olaylar nedeniyle yarım kalmıştı. Karşılaşmanın 19. dakikasında stada ambulans sürücüsünün soktuğu fişekler Altay tribününden Göztepe tarafına atılmıştı. Ambulans yaralı almak için sahaya girerken bir Göztepe taraftarı korner bayrağıla Altay kalecisi Ozan Evrim'e vurmuştu. Hakem karşılaşmayı çıkan olaylar nedeniyle tatil etmişti.

1 tutuklama, 28 gözaltı

Altay kalecisine sopayla saldıran holigan Nihat Aydın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Sahaya sokulan ve 1 Göztepe taraftarının yaralanmasına neden olan fişekler nedeniyle 28 kişi gözaltına alındı. 

Senin için hazırladığımız haberler