Galatasaray'da Metin Öztürk'ün hoca adayı Marcelo Bielsa

07.04.2022 - 11:32 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 13:10

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak olan kongre için geri sayım sürerken başkan adayı Metin Öztür'ün teknik direktör tercihi belli oldu. İşte detaylar...

Galatasaray'da Metin Öztürk'ün hoca adayı Marcelo Bielsa

Galatasaray'da seçime sayılı günler kala, en merak edilen konulardan biri de yeni başkanın getireceği teknik direktör... Şu ana kadar Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun adaylığı kesinleşirken iki isminde Torrent ile çalışmayı düşünmediği öğrenildi. 

Galatasaray'da iki adaylı seçime kısa bir süre kaldı... Bir tarafta Galatasaray Lisesi mezunu Eşref Hamamcıoğlu diğer tarafta Metin Öztürk... İki aday da Torrent ile devam etmeyi düşünmezken, camiayı heyecanlandıracak bir teknik adam getirmenin planlarını yapıyor.

Metin Öztürk, Bielsa ile prensipte anlaştı

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Başkan adaylarından Metin Öztürk'ün hoca adayının ise dünyaca ünlü Arjantinli teknik direktör Marcelo Bielsa olduğu iddia edildi.

Öztürk'ün, son olarak Premier Lig ekibi Leeds United'ı çalıştıran 66 yaşındaki Arjantinli hocayla görüş alışverişinde bulunduğu ve prensip anlaşmasına vardığı ifade edildi.

İlgini Çekebilir
G.Saray'da başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu'ndan sürpriz hoca tercihi!
Habere Git

Bielsa'nın kariyeri

21 Temmuz 1955 doğumlu Marcelo Bielsa, Club Atlético Newell's Old Boys'ta Scout olarak futbol adamlığına başladı. 1987/88 sezonunda kulübün 2. takımında teknik direktör olarak işe başlayan Bielsa, 1990/91'de A takımın başına getirildi. Atlas Guadalajara, CF América, Club Atlético Vélez Sarsfield, Espanyol, Athletic Bilbao, Marsilya, Lazio ve Lille gibi kulüplerde teknik direktörlük yapan tecrübeli çalıştırıcı, Milli takımlardan Arjantin ve Şili'yi de yönetti.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Leeds United ile beklenenin altında kalan Marcelo Bielsa takımın başında 30 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 mağlubiyet elde eden teknik adam, 0,97 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler