Galatasaray'da tarihi Genel Kurul öncesi merak edilenler!

24.03.2022 - 12:01 | Son Güncellenme: 24.03.2022 - 12:10

Galatasaray'da 26 Mart'ta yapılacak genel kurul öncesi birçok soru işareti var. Burak Elmas ibra edilecek mi sorusunun yanı sıra genel kurul basına açılacak mı ya da Fatih Terim konuşacak mı merak ediliyor. Detaylar haberimizde.

Galatasaray'da tarihi Genel Kurul öncesi merak edilenler!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray Kulübü'nde, 2022 yılı olağan genel kurulu 26 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Merhum başkan Mustafa Cengiz'in son dönemi ile mevcut başkan Burak Elmas'ın ilk dönemlerinin oylanacağı genel kurul öncesi gerilim dozu artıyor. Tarihi genel kurul öncesi son divan toplantısında başkan Burak Elmas'a istifa ve seçim çağrıları yapılırken, Galatasaray Başkanı kendi dönemlerinde olumlu icraatlar yaptıklarını ve devam etmeleri gerektiğini düşünüyor. 

Genel kurul basına açık mı?

Galatasaray'da genel kurul yönetimi, "Genel Kurul Divan Başkanlığına" aittir. Fakat "Genel Kurul Divan Başkanlığı" genel kurul günü seçilir. Genel kurul gününe kadar tüm organizasyon yönetim kuruluna aittir. Yönetim kurulu, şu ana kadar henüz bir akreditasyon talep metni yayınlamadı. Ve basına açma düşüncesi de yok. Son 2 günde büyük bir sürpriz olmazsa genel kurul salonu basına açılmayacak ve genel kuruldaki görüntüler Galatasaray Televizyonu'nun insiyatifinde olacak.

Oylama açık mı kapalı mı?

Galatasaray'da geleneksel açık oylama yapılır. Ama son genel kurulda yeni bir tartışma çıkmaması için kapalı oylama yapıldı. Bu genel kurulda divan başkanlığı tarafından oylamanın kapalı ya da açık yapılması genel kurulun oyuna sunulacak ve genel kurul kararını verecek. Hazırlıklar kapalı oylamaya göre yapılırken, kapalı oylama ağır basıyor. 

İlgini Çekebilir
Fernando, Galatasaray'a transfer olacak mı? Başkan duyurdu...
Habere Git

Fatih Terim konuşma yapacak mı?

Galatasaray camiasında en çok merak edilen konulardan biri de Fatih Terim'in konuşma yapıp yapmayacağı... Bir süredir Miami'de bulunan Terim'in yarın akşam İstanbul'da olabileceği konuşulanlar arasında. Terim, Galatasaray camiasında merak edilen konularla ilgili genel kurulda konuşma yapabileceğini belirtmişti ama imparatorun yakın çevresi bu konuya pek sıcak değil. Genel kurulda konuşmacı listesi divan başkanlığı oluşturulduktan ve yönetimler sunumlarını yaparken hazırlanıyor. Konuşma talep edenler açılıştan sonra konuşma taleplerini divan başkanlığına iletiyor. 

Burak Elmas ibra olur mu?

Haziran seçiminde hazirunun 3'te 1 oyunu alarak seçilen başkan Burak Elmas'a yüksek bir muhalefet olduğu açık. Genel kurulda da sert tartışmalar yaşanacak. Gidişatı başkan Elmas'ın yaklaşımı ve tavrı belirleyecek. 

Senin için hazırladığımız haberler