Galatasaray transferde, Jerome Boateng ve kulübü Lyon ile anlaştı

12.07.2022 - 08:41 | Son Güncellenme: 12.07.2022 - 08:55

Marcao'yu İspanyol ekibi Sevilla'ya satan Galatasaray, Trabzonspor'un gündemine gelen Jerome Boateng ve kulübü Lyon ile anlaşma sağladı. İşte detaylar...

Galatasaray transferde, Jerome Boateng ve kulübü Lyon ile anlaştı

Yeni sezon öncesi kadrosunu Abdülkerim Bardakçı, Kazımcan Karataş ve Portekizli Sergio Oliveira ile güçlendiren Galatasaray, Brezilyalı stoperi Marcao'yu ise La Liga ekibi Sevilla'ya sattı.

Marcao'nun yerine dünya yıldızı

Marcao'nun satışından 15 milyon Euro kazanacak olan sarı kırmızılar, 26 yaşındaki stoperin yerini doldurmak için sessiz sedasız dünya yıldızı oyuncuyu daha ikna etti. 

Jerome Boateng için Lyon ile anlaşma sağlandı

Milliyet'te yer alan habere göre; Sarı-kırmızılı idareciler, Marcao'nun alternatifini Fransa'da buldu. Süper Lig devi, Alman stoper Jerome Boateng için Olympique Lyon ile anlaşmaya vardı ve bedelsiz kiralamayı garantiye aldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın gündemindeki Gueye'den flaş ayrılık hamlesi
Habere Git

Yıllık ücreti belli oldu

Galatasaray'la Jerome Boateng arasındaki anlaşmanın detayları da belli oldu. Sarı-kırmızlıların, bir yıllık sözleşme karşılığında futbolcuya da maç başı dahil toplamda 1 milyon 500 bin euro ödeyeceği belirtildi.

Okan Buruk onay verirse imzayı atacak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un onay vermesi halinde, kariyerinde Manchester City ve Bayern Münih gibi dev takımlar bulunan 33 yaşındaki Alman savunmacının sarı kırmızılı takıma hemen imza atacağı kaydedildi.

Trabzonspor'da istemişti

Kariyerinde 1 Dünya Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 9 Bundesliga şampiyonluğu bulunan Jerome Boateng ile Trabzonspor'da yakından ilgilenmiş ancak tecrübeli oyuncu ile anlaşma sağlayamamıştı. 

Lyon ile yıl daha sözleşmesi bulunan Boateng geçen sezon Fransız ekibiyle 27 maçta sahaya çıkarken iki asist kaydetti. 33 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 3,5 milyon Euro...

Senin için hazırladığımız haberler