Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın derbi planı belli oldu!

Özgür Koç
24.12.2023 - 11:14 | Son Güncellenme: 24.12.2023 - 11:28

Süper Lig'in 18. haftasında bu akşam evinde Galatasaray'ı ağırlayacak olan Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın derbi planı belli oldu. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın derbi planı belli oldu!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında mücadele ettiği, aynı puanda yer aldığı ezeli rakibi Galatasaray'ı sahasında oynayacağı derbi karşılaşmasında mağlup ederek rakibiyle arasındaki farkı gol averajından puan farkına çıkarmak istiyor.

Djiku'nun partneri kim olacak, Fred'in yerine kim oynayacak?

Sarı lacivertlilerde teknik direktör İsmail Kartal'ın, savunmada Djiku’nun yanında kimi oynatacağına ve orta alanda Fred’in yokluğunda hangi isme görev vereceği belli oldu. İşte Kartal'ın derbi planı...

Savunmaya ilk aday Samet Akaydın

Fanatik'te yer alan habere göre; İsmail Kartal, Kadıköy’de galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Kendisi gibi 43 puanı olan ve averajla arkasında olan Cim Bom’a karşı 3 puanı alıp, hem yeni yıla lider girmek hem de Süper Kupa Finali öncesi psikolojik üstünlüğü de her açıdan ele geçirmek isteyen Kartal, derbiye baskılı bir oyunla başlamayı planlıyor. Hücum ederken, rakibin hızlı oyuncularına karşı da savunmadaki önlemleri sıkı tutacak olan tecrübeli hocanın, sakatlıktan yeni çıktıktan sonra Kayserispor maçındaki görüntüsüyle hazır olmadığını gösteren Serdar Aziz’in yerine stoperde Djiku’nun yanındaki ilk adayı Samet Akaydın. Samet’in alternatifi olarak da Jayden Oosterwolde düşünülüyor.

Fred'in yerine Crespo forma giyecek

Fred’in yokluğunda orta alanda İsmail Yüksek’in yanında Miguel Crespo yer alacak. Kartal, Portekizli orta saha oyuncusu kart sınırında olduğu için Kayserispor maçında görev vermemişti. Crespo, özellikle son haftalarda Kartal'ın gözde oyuncularından birisi olarak dikkat çekiyor. 

Sağ kanatta İrfan Can

Kayseri deplasmanında sakatlığı sebebiyle riske edilmeyen Edin Dzeko ise tek forvet olarak Michy Batshuayi’den formayı alacak. Son maçta sağ kanatta yer alan Cengiz Ünder’in kulübeye geçeceği, savunma yönü de Cengiz’e göre daha iyi olan sezonun formda isimlerinden İrfan Can Kahveci’nin 11’de yer alacağı bildirildi.

Szymanski şova hazır!

Sezon başında transfer edilen ve kısa sürede Fenerbahçe’nin yıldızları arasına girmeyi başaran Sebastian Szymanski, şu ana kadar harika bir performans gösterdi. Sarı Lacivertliler’de kısa sürede teknik direktör İsmail Kartal’ın vazgeçilmezleri arasına giren Szymanski, kariyerinde ilk kez Galatasaray derbisinin heyecanını Kadıköy’de yaşayacak. Daha önce bu derbileri yaşayan takım arkadaşlarından bu maçın önemini daha da iyi anlayan Polonyalı yıldız, bir an önce maç saatinin gelmesini bekliyor. Skora katkı yapamadığı Kayserispor deplasmanı öncesi oynadığı son 3 maçta 2 gol ve 2 asistle oynayan 24 yaşındaki yıldız, toplamda 28 maçta 11 gol attı ve 10 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler