Fenerbahçe'de Göreve Getirilmek İstenen Jorge Jesus'tan Açıklama

Akın Ungan
07.05.2022 - 22:55 | Son Güncellenme: 07.05.2022 - 23:18

İsmail Kartal önderliğinde çıkışa geçen Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un teknik direktör listesindeki Jorge Jesus, Brezilya basınına açıklama yaptı. İşte detaylar.

Fenerbahçe'de Göreve Getirilmek İstenen Jorge Jesus'tan Açıklama

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon belirlenen hedefin altında kalan Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un teknik direktör listesinde üst sıralarda yer alan Jorge Jesus, kafasındaki planı belirledi.

"Kafamda Brezilya'ya geri dönmek var"

ESPN Brasil'in haberine göre Jorge Jesus, önümüzdeki yıllarda ülkesi Brezilya'ya dönmek istiyor. Jesus, “Bir yıl belki iki yıl içinde yeniden Flamengo'nun koçu olabilirim. Artık özgür bir teknik direktörüm. Tabii bir takımla anlaşırsam özgür olmam. Kafamda Brezilya'ya geri dönmek de var." ifadelerini kullandı.

Jorge Jesus'un bu sezonki performansı

Jorge Jesus son olarak Portekiz'in önemli kulüplerinden Benfica'yı çalıştırdı ve 28 Aralık 2021 tarihinde görevinden ayrıldı. Bu sezon Benfica'nın başında 30 karşılaşmaya çıkan tecrübeli teknik adam, 20 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Ligde 15 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet toplayan Jesus, 2.47 puan ortalaması tutturdu.

Kartal ile çıkışa geçti

Öte yandan Fenerbahçe'de İsmail Kartal ile devam edilmesi yönünde de görüşler bulunuyor. İsmail Kartal'ın göreve gelmesi ile çıkışa geçen Sarı-Lacivertliler, bu sezon toplam 18 karşılaşmada 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet topladı.

Avrupa geldi

Kartal ile Fenerbahçe, ligde çıktığı 15 maçın 11'ini kazanırken sadece 1 kez kaybetti ve 2.40 puan ortalaması yakaladı. İsmail Kartal, 15 Ocak 2022 tarihinde göreve geldiği Fenerbahçe'yi ligin 5. sırasında devraldı. Sarı-Lacivertliler'in başında yakaladığı başarı ile takımı 2.'liğe taşıyan tecrübeli çalıştırıcı, Avrupa yolunu da garantiledi.

Senin için hazırladığımız haberler