İşte Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar! "1 Haziran Normalleşme Süreci..."

31.05.2021 - 16:59 | Son Güncellenme: 31.05.2021 - 20:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 1 Haziran Normalleşme Süreci uygulamasının detaylarını anlattı. İşte Kabine Toplantısı kararları...

İşte Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar! "1 Haziran Normalleşme Süreci..."

Türkiye, Kovid-19'la mücadelede yeni bir döneme geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 1 Haziran'dan sonra uygulamaya konulanacak Normalleşme Süreci kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu ve Bilim Kurulu heyetlerinin görüşleri doğrultusunda yeni dönemin detayları tartışılmaya açıldı. 

Nisan ayında Kovid-19 vakalarının günlük 60 bini aşması, ölü sayısının 200'den aşağı inmemesi tam kapanma tedbirlerine neden olmuştu. 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından sonra vaka sayısı aşağı çekilmiş, Kovid-19 kaynaklı ölümlerde gözle görülür azalma yaşanmıştı.

 

Peki, 1 Haziran'dan sonra neler olacak? Türkiye, Kovid-19'la mücadele kapsamında 1 Haziran'dan sonra hangi yol haritasını izleyecek? Kafeler, restoranlar ve lokantalar açılacak mı? Düğün, nikah, kına ve nişan gibi organizasyonlar yapılacak mı? Halı sahalar vatandaşın kullanımına hazır hale getirilecek mi? Hafta sonu yasağı devam edecek mi? 

"Süper Lig'i taraftarla gerçekleştirebilmeyi..."

“Yeni spor kanalımız TRT Spor Yıldız kanalının açılışını gerçekleştirdik. 19 Mayıs’ın ruhuna nüfuz edebilen, mesajını çözebilen gençlere güçlü bir 2053 vizyonu için var gücümüzle çalışacağız.

 


Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın oyuncu ve yöneticileriyle bir araya gelerek kendilerini tebrik ettik. İnşallah Süper Lig’i önümüzdeki yıl taraftarlarla gerçekleştirebilmeyi ümit ediyoruz.

 

"Bu başarıyı şehitlere armağan etmesini..."


Basketbolda Euroleague’i kazanan Anadolu Efes’in Başantrenörü Ergin Ataman’ı ve kulüp başkanı Tuncay Özilhan’ı arayarak tebrik ettim. Ataman’ın bu başarıyı şehitlere armağan etmesini de çok ama çok önemli görüyorum.

 


Ayşe Begüm Onbaşı kızımızı da arayarak tebrik ettim. Bu vesileyle son dönemde bokstan güreşe, yüzmeden voleybola pek çok farklı branşta ülkemizin bayrağını göndere çeken tüm sporcularımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

"Yoğun hazırlık içerisindeyiz..."

Aşı çalışmalarında dünyada ilk 10 ülke arasındayız. Kendi aşımıza da yıl bitmeden kavuşmuş olacağız. Haziran ayını aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanları zorlayacağız. Sinovac, biONTECH gibi aşıların ülkemize getirilmesi ve süratle uygulanması için yoğun hazırlık içerisindeyiz.

HANGİ KARARLAR ALINDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündem maddelerini değerlendirdikten sonra Kabine Toplantısı’nda alınan kararları şu şekilde listeledi;

 


Bugün Kabine Toplantımızda yarından itibaren devreye girecek kademeli normalleşmenin istişarelerini gerçekleştirdik.

  • Haziran ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 arasında sürecek. Hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi günü 05.00’e kadar kısıtlama olacak.
  • Restoran, kafe ve lokanta gibi işletmeler sabah 7 ile akşam 21.00 arasında masaya servis yapabilecek. Saat 24.00’e kadar paket servisi yapabilecekler. Pazar günü de paket servisi yapacaklar.
  • Kahvehane, lunapark, halı saha gibi işletmeler sabah 7 ile akşam 21 saatleri arasında pazar günü hariç çalışabilecekler.
  • Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri belirlenen uygulamalara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren uygulanabilecek.
  • Üniversiteler, 13 Eylül itibariyle başlayacak.
  • Spor kulüplerinin genel kurulları haziranın ilk gününden itibaren gerçekleştirilebilecek.
  • Kamudaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenleme oluncaya kadar devam edecek.


Bu kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler