Galatasaray'ın Torreira transferi yattı mı, oyuncu İstanbul'a neden gelmedi! İşte yanıtı...

04.08.2022 - 14:44 | Son Güncellenme: 04.08.2022 - 17:23

Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı ve Türkiye'ye davet ettiği Lucas Torreira transferi iptal mi oldu? Yıldız futbolcu neden İstanbul'a gelmedi. İşte transfer sürecinde gün gün yaşananlar...

Galatasaray'ın Torreira transferi yattı mı, oyuncu İstanbul'a neden gelmedi! İşte yanıtı...

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da yeni sezon öncesi geniş bir transfer havuzu oluşturuldu. Özellikle merkez orta sahaya sağlam bir yatırım yapılmak istendi. Bu doğrultuda İdrisse Gueye, Morgan Sanson, Pjanic, Sergio Oliveira, Ndombele gibi yıldızların olduğu listede Lucas Torreira da vardı.

İlk temas olumsuz olmuştu

Sarı-kırmızılılar, transfer döneminin başında Torreira ile gerçekleştirdiği ilk temasta Uruguaylı futbolcudan olumsuz yanıt almıştı. Yıldız oyuncu kariyerine İtalya'da devam etmek istediğini bildirmişti.

Diğerleri iptal olunca

Galatasaray, gündeminde yer alan Gueye ve Grillitsch gibi isimlerden eli boş dönünce yeniden Torreira defterini açmaya karar verdi. Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, Arsenal Kulübü'nden Edu Gaspar ile cumartesi akşamı bizzat görüşme gerçekleştirdi. 

6 milyona Euro'ya anlaşıldı

Pazar günü iki kulüp Torreira transferi için bonservis bedeli olarak 6 milyon Euro civarında anlaşma sağladı. Pazartesi günü de Galatasaray Uruguaylı oyuncuyla yaptığı görüşmede 3+1 yıllık sözleşmede el sıkıştı. Oyuncu tarafı hazırlıklarını yaptı. Tüm evraklar hatta uçak biletleri de hazırlandı. Tüm dünya da transferden haberdar oldu. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da bir ayrılık daha kapıda! Bu hiç hesapta yoktu
Habere Git

Ekstra menajere 1.5 milyon Euro isteği süreci uzattı

Bu noktada sarı-kırmızılıların bir dönem sıkça çalıştığı William Davila isimli menajer de transfer sürecine dahil edilmek istendi. Ortaya ekstra 1.5 milyon Euro'luk maliyet çıktı. Erden Timur bu parayı ödemek istemedi ama yönetimden bazı yöneticiler 1.5 milyon Euro için sıkıntıya girmeye gerek olmadığını savundu. Salı akşamı Torreira'nın menajeri, "Yarın gece geliyoruz" açıklamasında bulundu. Ama bu ekstra 1.5 milyon Euro'luk pürüz süreci uzattı. 

Transfer kısa sürede açıklanacak

Normalde dün Torreira İstanbul'da olacaktı. Galatasaray-Arsenal-oyuncu üçgeninde problem yok. Tek pürüz ekstra menajer maliyeti oldu. Anlaşmanın yatması ise söz konusu değil. Kısa süre içerisinde resmi prrosedürlerin tamamlanıp transferin açıklanması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler