MHK'da Sabri Çelik'in Yerine Lale Orta Gelecek İddiası

Orhan Gülek
28.01.2023 - 16:16 | Son Güncellenme: 28.01.2023 - 16:29

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığından istifa eden Sabri Çelik ve ekibinin yerine eski hakem Lale Orta'nın geleceği iddia edildi.

MHK'da Sabri Çelik'in Yerine Lale Orta Gelecek İddiası

AJANSSPOR - HABER

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ve ekibi, bugün sürpriz bir kararla istifa kararı aldı. Spor kamuoyunda ise Sabri Çelik'in yerine gelecek isim hakkında iddialar ortaya atılmaya başladı.

MHK Başkanı Lale Orta olacak iddiası

Sabri Çelik'in istifasının ardından yeni MHK Başkanı'nın eski hakem Lale Orta olacağı iddia edildi. İddiayı ilk olarak Ahmet Çakar ortaya atarken, muhabir Yağız Sabuncuoğlu da, "TFF, MHK başkanlığı için Lale Orta'yı düşünüyor" şeklinde bir özel haber paylaştı.

Adaylar arasında Kuddusi Müftüoğlu da var

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu hafta Lale Orta ile Riva'da bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi. Öte yandan adaylar arasında bir dönem Merkez Hakem Kurulu başkanlığı da yapan Kuddusi Müftüoğlu'nun da bulunduğu konuşuluyor.

İlgini Çekebilir
MHK Başkanı istifa etti!
Habere Git

Peki Lale Orta kimdir? İşte kariyeri

Lale Orta 1 Ocak 1960 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi olarak tanınmaktadır. Yirmi yıl erkek liglerinde futbol hakemliği yapan Lale Orta, profesyonel ve amatör bin beş yüzün üzerinde maç yönetmiştir.

Lale Orta 2000 yılında tamamladığı doktora tezi ile Türkiye'nin ilk kadın futbol doktoru unvanını da elinde bulundurmaktadır.

Resmi açıklama yakın zamanda

Yayıncı kuruluşta sezon başından bu yana beIN Trio programında maçlardaki tartışmalı pozisyonları yorumlayan Türkiye'nin ilk kadın hakemi Lale Orta, iddialara göre son programına çıkacak ve hafta başında yeni görevinin başına geçecek.

Lale Orta, tarihe geçecek

Lale Orta ilk kadının olmasının yanı sıra ilk kadın MHK Başkanı olarak Türk futbolunda bir kez daha tarihe geçecek.

Senin için hazırladığımız haberler