İşte Millilerimizin play off hesapları

11.10.2015 - 09:32 | Son Güncellenme: 11.10.2015 - 09:32

EURO 2016 Elemeleri A Grubu 9. maç gününde Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda 2-0 mağlup eden A Milli Takımımız, grup üçüncülüğü yolunda büyük bir avantaj elde etti.

A Milli Takımız, 13 Ekim'de İzlanda'yı ağırlayacağı maçta 1 puan bile alsa Play-offlara katılmaya hak kazanacak.

Hesapta olmayan puanlar kaybeden ay-yıldızlılarımız, play-off eşleşmelerine seri başı olarak katılamayacak. İsrail, Slovenya, Arnavutluk ile aynı torbada yer alacak Millilerimiz, kura çekimine seri başı katılacak olacak takımlardan biriyle eşleşecek.

Gruplarında 3.'lüğü garantileyen Ukrayna, Hırvatistan,İsveç, İrlanda an itibariyle millilerimizin muhtemel rakibi konumunda. 

Gruptaki konumunu garantilemeyen; Polonya, İskoçya, Macaristan, Estonya ve Danimarka'yla da eşleşme ihtimalimiz bulunuyor. 

DİREKT KATILMA İHTİMALİ SÜRÜYOR
Letonya'nın İzlanda'yı yenememesi Türkiye'nin en iyi üçüncülük ümidini sürdürmesini sağladı. Son haftaya şansını taşımayı başaran Milliler, Ukrayna ve Kazakistan'tan gelecek sonuclara göre en iyi üçüncü olabilecek. Kazakistan, Letonya'yı deplasmanda yenerse grup sonuncusu olmaktan kurtulacak ve böylece Kazaklardan aldığımız 6 değil, Letonya'dan aldığı 2 puan sıralamadan silinecek. Böylece İzlanda'yı yenersek 16 puana ulaşacak olan Milliler, Ukrayna'nın İspanya'yı yenememesi halinde en iyi üçüncü olup Fransa 2016'ya doğrudan katılacak 19. ekip olacak.

PLAY-OFF TURU SERİ BAŞI ÜLKELER
Ukrayna
Hırvatistan 
İsveç 
İrlanda

PLAY-OFF TURU İKİNCİ TORBADAKİ ÜLKELER
TÜRKİYE

Bosna Hersek
Slovenya 
Arnavutluk

3.'LÜĞÜ KESİNLEŞMEYEN TAKIMLAR
Polonya
İskoçya
Macaristan
Estonya
Danimarka

Senin için hazırladığımız haberler